“Volvo gaat stappen zetten in elektrisch rijden”

Gerben Batstra - director Customer Services Volvo Car Nederland

Mocht iemand ooit twijfel hebben gehad over de koers van Volvo bij elektrisch rijden, dan heeft Gerben Batstra daar op Forteiland Pampus resoluut een eind aan gemaakt. “Volvo zet volledig in op elektrificatie!”

De Volvo-director hield zijn publiek voor dat het nauwelijks een kwestie is van kiezen. “Er is vraag naar hybride en elektrische auto’s. Nadat we bijna honderd jaar vertrouwd waren met de verbrandingsmotor, denken wij dat we in 2025 één miljoen hybride en elektrische auto’s op de weg zullen hebben gezet. Vanaf 2019 zal elk nieuwe Volvo-model hybride zijn – in diverse verschijningsvormen – of volledig elektrisch. Tussen 2019 en 2021 brengen wij vijf volledig elektrische modellen op de markt.” Volgens Batstra hoeven gebruikers niet te twijfelen aan de prestaties, “ze zijn allemaal high-performance”.

Auto’s worden milieuvriendelijker

Het eind van de verbrandingsmotor? “Wel het begin van het einde”, denkt Batstra, die aangaf dat dieselmotoren bij de Zweedse fabrikant vrij snel tot het verleden gaan behoren. “We gaan stappen maken. Auto’s worden milieuvriendelijker!”

Natuurlijk nam Batstra in zijn betoog de ruimte voor de veiligheid, waarmee Volvo zoveel naam heeft gemaakt: “Vanaf 2020 zal geen enkele persoon die in een nieuwe Volvo rijdt nog zwaar gewond raken of overlijden als gevolg van een ongeluk”. Die claim heeft vast impact op de aard van de gebruikte materialen, die in de toekomst door ARN-partners zullen worden ontmanteld.

Van bezit naar gebruik

Nog een pikant detail, na een vraag uit de zaal wat een elektrische Volvo Polestar – een ‘performance car’ met zo’n 600 pk – gaat kosten: “Die is niet te koop. Je kunt er straks een abonnement op nemen.” Daarmee sloot Batstra aan op de trend van ‘van bezit naar gebruik’, die ook Ruud Veltenaar in zijn eerdere presentatie aanstipte.

Dat zal volgens Gerben Batstra ook betekenen dat Volvo actief wordt op meer onderdelen van de keten, zoals financiering en verzekering. Waarbij de suggestie uit de zaal dat Volvo misschien ook wel de recycling ter hand kan nemen, uiteraard voor hilariteit zorgde…

Download de presentatie


Gerben Batstra
Gerben Batstra
Director Customer Services Volvo Car Nederland

Gerben Batstra (49) werkt sinds 1 februari 2017 bij Volvo Car Nederland in de functie van director Customer Services. Hij werkte eerder bij Vanderlande Industries, Paccar Parts Europe (DAF Trucks) en Citroën Nederland. In zijn loopbaan heeft hij diverse functies vervuld op het vlak van after sales, parts sales, logistiek en fleet management.


Met de neus vooraan

Positie in keten markeren

Danny Peele
Key account manager Roba Metals

“Je kunt alleen mee in de ontwikkelingen als je kennis op niveau is”

“Als ik de uitdagingen van vandaag zo hoor, dan denk ik dat wij bij Roba Metals goed onze positie in de keten moeten markeren. De les is duidelijk: je kunt alleen mee in de ontwikkelingen als je kennis op niveau is.

Wij doen alles keurig volgens wet- en regelgeving. Sommige handelaren ‘om de hoek’, met diepe zakken, doen dat niet. En anderen, in bijvoorbeeld Oost-Europa, hebben met minder wet- en regelgeving te maken. De presentaties van vandaag leren mij veel over de ‘big picture’ en over de noodzaak om bij te blijven en te opereren op niveau.
Met de neus vooraan, zogezegd.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl