Skip to content
_MG_7524

Inzameling van afgedankte auto’s en aandrijfbatterijen

ARN organiseert de inzameling van sloopauto’s en aandrijfbatterijen, zodat de autodemontagebedrijven deze afgedankte auto’s kunnen demonteren en hoogwaardig kunnen recyclen. Daarbij organiseert ARN het vervoer van onderdelen en materialen naar shredder- en recyclingbedrijven.

Wilt u een sloopauto inleveren?

Klik op ‘Auto inleveren’ voor een bedrijf bij u in de buurt. Of kijk op de pagina voor automobilisten.

Om een goed overzicht te houden worden onderdelen en afvalstoffen van een demontageauto geregistreerd. Hiervoor heeft ARN een speciaal ICT-systeem ingericht. Zo is tot in detail duidelijk welke auto’s gedemonteerd zijn en waar onderdelen en stoffen zich bevinden.

Transport naar verwerkers

ARN maakt collectieve afspraken met vervoerders voor het transport tussen de ketenpartners. Het gaat om vervoersstromen van demontage- naar shredderbedrijven en van shredderbedrijven naar de PST-fabriek (Post Shredder Technologie voor verdere scheiding) en gespecialiseerde recyclingbedrijven. Het transport gaat in containers per vrachtwagen of per schip. Het vervoer van vloeistoffen gebeurt in tankwagens met meerdere, van elkaar gescheiden compartimenten van het bedrijf GS-Recycling.

GSR-inzameling ARN-2 2017
_MG_8028 - vervoer en opslag

Inzameling van batterijen

ARN zorgt voor de inzameling en verwerking van lithium-ion aandrijfbatterijen en startaccu’s met een negatieve restwaarde. De demontage gebeurt door speciaal opgeleid personeel bij de autodemontagebedrijven en bij de dealerbedrijven. Voor het vervoer naar verwerkingsbedrijven heeft de transporteur waarmee ARN samenwerkt speciale batterijboxen aangeschaft. Daarmee zijn de batterijen beschermd en vindt het transport veilig en verantwoord plaats. Ga voor meer informatie naar Batterijen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.