Skip to content

Onderzoek naar innovaties en duurzaamheid

 

_VBW3184

Dankzij innovaties worden de autorecyclingprestaties steeds beter. ARN laat onderzoek doen naar de recycling van nieuwe stoffen en het optimaliseren van processen, waar bedrijven in de recyclingketen van profiteren. ARN werkt daarbij samen met universiteiten en diverse onderzoeksinstituten.

Toekomstgericht onderzoek

Ten minste 95 procent van het gewicht van een auto wordt gerecycled. In de praktijk ligt dat vaak op 98 procent. Toch blijven er, omdat de autowereld snel verandert, genoeg uitdagingen over. De toename van het aantal elektrische auto’s en batterijen, de digitalisering en de toepassing van lichte kunststoffen vragen om specifieke oplossingen. ARN probeert bij het onderzoek vooruit te lopen op ontwikkelingen die in de toekomst te verwachten zijn. Om dit te bereiken sluit ARN aan bij lopende onderzoeksprojecten en neemt ze deel aan talloze samenwerkingsverbanden.

CO2-voetafdruk van de recyclingketen

Sinds 2010 is ARN bezig met het in de kaart brengen van de CO₂-voetafdruk (carbon footprint). Op die manier achterhalen we de milieu-impact van de activiteiten van ARN en haar ketenpartners. Het doel is om de CO₂-uitstoot zo laag mogelijk te krijgen bij alle recyclingactiviteiten en zo bij te dragen aan de beperking van klimaatverandering. Een voorbeeld is de optimalisatie van de Post-Shredder Technologie (PST), waarvoor ARN een subsidie van 1 miljoen euro kreeg van het Europese subsidieprogramma LIFE+. 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.