Skip to content

De opdracht

Samen met ruim tweehonderd partners zorgen we voor de inzameling en hoogwaardige recycling van auto’s en autobatterijen.

HKS Amsterdam Rob van der Linden ARN

Aanjager van autorecycling

Al ruim 30 jaar is ARN aanjager van autorecycling in Nederland. We faciliteren en rapporteren en we zijn de spil in een netwerk van importeurs, demontagebedrijven, shredderbedrijven en recyclingbedrijven.
 
Wie van een sloopauto af wil, kan terecht bij een van de vele inleverpunten. ARN regelt wat geregeld moet worden, zodat de aangesloten autodemontagebedrijven hun werk optimaal kunnen doen en voldoen aan geldende regels. Samen met onze partners mogen we trots zijn op het resultaat, want inmiddels recyclen we meer dan 98% van het gewicht van een oude auto.
 

ARN regelt zaken zoals het vervoer naar gespecialiseerde recyclingbedrijven, vertaalt nieuwe milieuregels naar de praktijk en geeft bedrijven daarover informatie. We denken kritisch en opbouwend mee met overheden bij het ontwikkelen van regelgeving en stimuleren een gelijk speelveld.

Autorecycling op de toekomst gericht

De autowereld is in een versnelling beland. Elektrische voertuigen worden de norm en nieuwe materialen vinden hun weg naar de auto. De recyclingbranche speelt in op zulke veranderingen. De specialisten van ARN kijken vooruit naar de toekomst. Hoe kan de inzameling en recycling van elektrische auto’s en batterijen het beste verlopen? Hoe kunnen geavanceerde kunststoffen in auto’s in de recycling worden meegenomen? ARN maakt gebruik van onderzoek naar praktische innovaties, zodat autorecycling ook in de toekomst zo volledig mogelijk kan zijn. Met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk bij te dragen aan een circulaire economie.

Speciale aandacht voor batterijen

Door de toename van het elektrische wagenpark hebben we bij ARN speciale aandacht voor de inzameling en verwerking van aandrijfbatterijen. Hoe kunnen we zoveel mogelijk hergebruiken? We werken met verschillende partners die afgedankte aandrijfbatterijen een nieuw leven geven. Overige lithium-ion batterijen worden in gespecialiseerde fabrieken gerecycled. Voor mensen die met hoog-voltage batterijen gaan werken, heeft ARN samen met opleidingsinstituut Innovam een praktijkcursus ontwikkeld.

Oprichters nog steeds drijvende kracht

De drie organisaties die in 1995 aan de wieg stonden van ARN, zijn nog steeds drijvende krachten. Zij vertegenwoordigen de autobranche in Nederland: verenigd in de Stichting Auto Recycling Holding
BOVAG
RAI Vereniging
stiba-logo1

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.