De opdracht
Samen met ongeveer driehonderd partners zorgen we voor de inzameling en hoogwaardige recycling van auto’s en autobatterijen.
Aanjager van autorecycling
ARN regelt zaken zoals het vervoer naar gespecialiseerde recyclingbedrijven, vertaalt nieuwe milieuregels naar de praktijk en geeft bedrijven daarover advies. We denken kritisch en opbouwend mee met overheden bij het ontwikkelen van regelgeving en stimuleren een gelijk speelveld.
Autorecycling op de toekomst gericht
De autowereld is in een versnelling beland. Elektrische voertuigen worden de norm en nieuwe materialen vinden hun weg naar de auto. De recyclingbranche speelt in op zulke veranderingen. De specialisten van ARN kijken vooruit naar de toekomst. Hoe kan de inzameling en recycling van elektrische auto’s en batterijen het beste verlopen? Hoe kunnen geavanceerde kunststoffen in auto’s in de recycling worden meegenomen? ARN maakt gebruik van onderzoek naar praktische innovaties, zodat autorecycling ook in de toekomst zo volledig mogelijk kan zijn. Met als uiteindelijke doel zoveel mogelijk bij te dragen aan een circulaire economie.
Speciale aandacht voor batterijen
Door de toename van het elektrische wagenpark hebben we bij ARN speciale aandacht voor de inzameling en verwerking van aandrijfbatterijen. Hoe kunnen we zoveel mogelijk hergebruiken? We werken met verschillende partners die afgedankte aandrijfbatterijen een nieuw leven geven. Overige lithium-ion batterijen worden in gespecialiseerde fabrieken gerecycled. Voor mensen die met hoog-voltage batterijen gaan werken, heeft ARN samen met opleidingsinstituut Innovam een praktijkcursus ontwikkeld.
Oprichters nog steeds drijvende kracht
De vier organisaties die in 1995 aan de wieg stonden van ARN, zijn nog steeds drijvende krachten. Zij vertegenwoordigen de autobranche in Nederland: verenigd in de Stichting Auto Recycling Holding
Scooter Recycling
Naast de verwerking en recycling van auto’s en batterijen is er toenemende aandacht voor de recycling van scooters. Scooter Recycling Nederland (SRN) is het Nederlandse recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen. SRN biedt een landelijk dekkend netwerk van erkende inleverpunten en demontagebedrijven voor brom- en snorfietsen. SRN is een samenwerkingsverband tussen RAI Vereniging, BOVAG en ARN.
Nieuwsbrief