Skip to content

Recycling van
sloopauto’s

Een auto zit gecompliceerd in elkaar en dat is een uitdaging bij de recycling. Welke weg legt een afgedankte auto af in de recyclingketen? Welke bedrijven zijn betrokken? Wat gebeurt er met de olie, de banden of kunststof? Hier krijgt u inzicht in de reis die een sloopauto aflegt.

Zoek uw inleverpunt

Lever uw afgedankte auto kosteloos in bij een autodemontagebedrijf. Voor milieuverantwoorde recycling, ook van startaccu’s en aandrijfbatterijen.

Wat gebeurt er met een sloopauto?

Een afgedankte auto doorloopt een heel proces: van het inleveren ervan, de demontage, de vermaling van het wrak en de scheiding van materialen tot nieuwe toepassingen.

Recyclingresultaten bij afgedankte auto’s

In Nederland is autorecycling met een recyclingprestatie van 98,7% goed geregeld. Welke onderdelen van een afgedankte auto krijgen een nieuw leven, welke materialen worden gerecycled en welke toepassingen zijn mogelijk voor hergebruik?

Wetten en Regels

Voor de verwerking van autowrakken bestaan strikte milieuregels. Europese richtlijnen zijn vertaald in Nederlandse regelgeving. Hier vindt u een compact overzicht met de belangrijkste wetten en regels op een rij.

Recyclingbijdrage

Bij het kopen van een auto betaalt u eenmalig een recyclingbijdrage. Dat is verplicht als de auto voor het eerst een Nederlands kenteken krijgt. Hoe zit dat precies? En wat gebeurt er met uw bijdrage? Vind hier alle informatie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.