03/10/2010

Magazine 95, nummer 2: Recyclingtechnieken / PST

Magazine 95, nummer 2: Recyclingtechnieken / PST

In de Europese auto­industrie moet in 2015 conform de wettelijke eisen het recyclingpercentage zijn verhoogd naar 95%, tegenover 85% op dit moment. Door de inzet van Post shreddertechnieken kunnen de laatste procenten recycling gereali­seerd worden om uiteindelijk de 95% doelstelling te behalen.


De Post shredder technieken die  wij gebruiken, zijn niet allemaal  uniek. Vele worden al in andere  industrieën gebruikt zoals de glas­, metaal­  en kunststofindustrie. Voor de auto­industrie zijn ze echter nieuw. Inmiddels weten we goed welke technieken  er op dit moment beschikbaar zijn. We  hebben met vele ontwikkelaars van proces­sen gesproken en hebben elke techniek uitvoerig onderzocht. Er is door ARN jaren  besteed aan het bestuderen van alle beschik­bare Post shredder technieken en het  bezoeken van installaties en doen van  proeven. Voor je een besluit neemt, moet  je rekening houden met vele factoren.  Welke materialen gaan we aangeleverd  krijgen, hoever moeten we scheiden,  willen we in 2015 de 95% halen en wat  kunnen we doen met de materialen die na  scheiding overblijven. Uiteindelijk hebben  we gekozen voor een proces ontworpen  door sicon in samenwerking met VW. Dit proces is specifiek ingericht voor de verwerking van shredderresidu afkomstig van auto’s. Naast nieuwe speciaal ontwikkelde  technieken is het proces opgebouwd met  technieken uit andere recyclingprocessen.  Nu gaan we de gebruikersfase in. Dit  betekent dat de machines worden geleverd, gebouwd en klaargemaakt voor productie.

In deze uitgave van 95 vindt u veel informatie over Post shredder technieken. Welke  nieuwe ontwikkelingen zijn er en op welke  manier worden de materialen hergebruikt. We hebben daarover gesproken met hugues  de Feraudy (Directeur, Galloo Plastics).  Daarnaast geven verschillende autofabrikanten  hun visie op het recyclingpercentage van  95% en de manier waarop de auto­-industrie daarmee omgaat. kortom, in deze uitgave van 95 laten we zien dat we elke keer weer een stapje dichterbij die ongrijpbare 100% komen.

Bekijk de online versie of download de PDF.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl