Operator M/V

ARN is het Nederlandse expertisecentrum voor recycling en duurzaamheid in de mobiliteitsbranche. Namens de automobielindustrie en binnen de wettelijke doelstellingen voert ARN in Nederland de regie over een milieuverantwoorde en efficiënte recycling van auto’s en afvalstoffen. De Europese Richtlijn autowrakken verplicht alle lidstaten om in 2015 tenminste 95% van het gewicht van iedere auto te recyclen. ARN zorgt in Nederland in opdracht van de auto-industrie voor de recycling van afgedankte auto’s. Dit gebeurt in samenwerking met een groot aantal marktpartijen. 

Om de laatste procenten recycling te kunnen realiseren heeft ARN de PST-fabriek in Tiel gebouwd. Van iedere auto blijft, nadat de onderdelen en materialen voor hergebruik en de metalen eruit gehaald zijn, zo’n 200 kg shredder-afval over. In de PST-fabriek wordt dit shredderafval door mechanische scheidingstechnieken opgewerkt tot bruikbare materiaalstromen. Deze opwerking valt onder de verantwoordelijkheid van de productieafdeling. De productieafdeling werkt in een 3-ploegen rooster. Hiervoor is ARN op zoek naar een:

Operator M/V

ARN Recycling is een jong en ambitieus bedrijf, met een leuke werksfeer. We hebben de gezamenlijke ambitie om het unieke en nieuwe proces goed te laten werken en continue te verbeteren. Hiermee dragen we bij aan het maken van nieuwe grondstoffen uit afval. Wij bieden een functie met afwisselend werk, waarbij je op de productieafdeling wordt ingezet. Er zijn functieplaatsen in de controlekamer, de productiehal en de bunkerhal.

We zijn op zoek naar een operator die het productieproces controleert en beheerst, dat leidt tot de productie van de gewenste eindfracties. Dit doe je op een zodanige wijze dat de productie plaats vindt binnen de gestelde normen t.a.v. productiviteit, kwaliteit, milieu, veiligheid en kosten.

Verantwoordelijkheden en taken

 • Mede verantwoordelijk voor een optimale productievoortgang.
 • Mede verantwoordelijk voor orde en netheid binnen de productieafdeling.
 • Bedienen, controleren, regelen en bijsturen van het productieproces.
 • Uitvoeren werkzaamheden ten einde orde en netheid op het gewenste (hoge) niveau te houden.
 • Uitvoeren van controlerondes aan de hand van de geldende procedures, instructies, regelkaarten en eventuele recepturen.
 • Uitvoeren van eventuele extra bemonstering en controles indien het proces daartoe aanleiding geeft.
 • Bijsturen van het proces aan de hand van uitgevoerde analyses en/of tijdens controles geconstateerde afwijkingen.
 •  Oplossen van storingen en problemen die invloed hebben op het proces, het milieu of de veiligheid.
 • Uitvoeren van het standaard bemonsteringsprogramma.
 • Uitvoeren van eerstelijns onderhoud.
 • Uitvoeren van voorschriften m.b.t. veiligheid, arbo, milieu en het nemen van maatregelen bij niet toelaatbare afwijkingen.

Functie-eisen

Je bent in het bezit van een Operator B diploma, met ervaring in de procesindustrie en bereid om in een 3-ploegendienst te werken. Ervaring als panel operator is een pre. Daarnaast ben je flexibel, pragmatisch en kun je zelfstandig werken. Technisch inzicht, analytisch denkvermogen en ervaring binnen de recyclingindustrie is gewenst.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie of om te solliciteren neem je contact op met Hans van de Greef.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld