15/10/2013

Zoektocht naar investeerders voor Crusca-fabriek

Zoektocht naar investeerders voor Crusca-fabriek

ARN heeft samen met zijn partner HCI de productiemethode voor het maken van Crusca-platen geperfectioneerd en wil het materiaal nu op grote schaal gaan produceren.


Nieuwe Crusca-fabriek

“We zijn op zoek naar investeerders om een aparte fabriek te kunnen openen voor de productie van Crusca-platen”, vertelt directeur Hans van de Greef. “Deze komt mogelijk in de buurt van de PST-fabriek te staan.” De productie van de platen gaat zich in eerste instantie richten op de markt van slootkantbeschoeiing. “Dit is het materiaal dat er in sloten en vijvers voor zorgt dat de kanten niet instorten. Nu worden hiervoor meestal planken van hardhout gebruikt. Crusca-platen zijn een veel duurzamer alternatief en niet duurder. Bovendien kun je ze opnieuw recyclen. We denken vooral in deze markt kilometers aan materiaal weg te kunnen zetten. Ook hopen we dat de platen in de toekomst gebruikt worden voor geluidsschermen.”

Grotere capaciteit, meer shredders

De productie binnen de PST-fabriek is opnieuw toegenomen. “Eind juni hebben we nog technische aanpassingen gedaan, waardoor onze capaciteit nu zo groot is dat we alle shredderafval dat we binnenkrijgen aankunnen. Ook zijn onlangs twee buitenlandse shredders bij ons aangehaakt: Evert Heeren uit Duitsland en BST uit België. We werken nu met vier shreddergroepen met in totaal zeven locaties.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl