24/03/2011

Veranderingen demontageproces op een rij

Veranderingen demontageproces op een rij

Onlangs heeft ARN Auto Recycling alle aangesloten autodemontagebedrijven geïnformeerd over het veranderende demontageproces. De PST-fabriek draagt bij aan het behalen van de wettelijke recyclingdoelstelling van 95%. Door de komst van de PST-fabriek wordt een deel van de handmatige demontage vervangen door mechanische scheidingstechnieken. We zetten alles nog even op een rijtje.


PUR-schuim, kokoshaar, rubberen strips en gordels 

Om de doelstelling te halen is het demonteren van PUR-schuim, kokoshaar, rubberen strips en gordels niet meer vereist. ARN stopt daarom met de vergoeding voor het handmatig demonteren door de aangesloten autodemontagebedrijven. Tot 1 juni 2011 kunnen de bedrijven deze materialen aanmelden voor inzameling door de ARN gecontracteerde inzamelbedrijven.

Wieldoppen, grilles en bumpers

Wieldoppen, grilles en bumpers vallen onder grote kunststofonderdelen. Wanneer ARN heeft aangetoond dat deze materialen via de PST-fabriek worden hergebruikt, hoeft dit ook niet meer handmatig gedemonteerd te worden. Op zijn vroegst kan per 1 juni gestopt worden met demontage van deze materialen, omdat de proceslijn van de PST-fabriek moet draaien. ARN Auto Recycling gaat alle autodemontagebedrijven tijdig informeren op welk moment precies wordt gestopt met de handmatige demontage van deze materialen.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl