24/05/2012

Kennis delen met ARN

Ook bedrijven die niet tot de autobranche behoren, kunnen leren van de recyclingervaring en -kennis van ARN. Zowel bedrijven binnen als buiten de mobiliteitsbranche. Kasper Zom van ARN. “Wij kunnen bedrijven zowel binnen als buiten de mobiliteitsbranche helpen een grote stap te maken in duurzaamheid.”


“Bedrijven die nog niet de verplichting hebben hun producten te recyclen, laten nu nuttige grondstoffen en materialen liggen”, aldus Zom. “Er wordt nog weinig nagedacht over het laatste stukje van de levenscyclus van producten en dat is ronduit zonde.” ARN kan bedrijven op weg helpen om recycling écht onderdeel te maken van hun bedrijfsvoering. Een voorbeeld hiervan is de ARN-inspiratiebijeenkomst op 17 april 2012 over duurzaamheid en recycling in de railsector in samenwerking met Railforum. “De railbedrijven beschikken over grote hoeveelheden materiaal en moeten uitstekend in staat zijn hier zelf de regie over te voeren. Wij hebben hen tijdens de bijeenkomst geadviseerd over hoe je dit oppakt aan de voorkant van een proces en welke partijen je erbij betrekt.” Ook hielp ARN de scooterbranche op weg. “Dat heeft geresulteerd in Scooter Recycling Nederland (SRN), het Nederlandse recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen.”

 Beslistool Ecotest

ARN adviseert ook op een veel breder terrein dan de mobiliteitsbranche. Zom: “We hebben de Ecotest ontwikkeld, waarmee bedrijven beslissingen kunnen maken op het gebied van kosten, ecologie en grondstofbehoud. De autobandensector, batterijensector en de sector voor plastic verpakkingen maken hiervan gebruik. Maar ook de overheid gebruikt de tool om kantoren door te lichten. Zo kwamen overheidsinstanties erachter dat het overgaan van papier naar digitaal meer duurzaamheidsvoordelen biedt dan de inzet van zuinige leaseauto’s.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl