31/10/2011

Hard werken aan optimaal functioneren PST-fabriek

lifeplus
Hard werken aan optimaal functioneren PST-fabriek

Eind april werd de nieuwe PST-fabriek in Tiel geopend en half september is de verwerkingslijn in gebruik genomen. Fabrieksdirecteur Hans van de Greef: “Momenteel werken we hard aan het verhelpen van een aantal kinderziektes, waarna de installatie op maximale capaciteit kan gaan draaien.”


Sinds de opening in april hebben alle individuele modules – met in totaal zo’n 180 machines – een uitgebreid testprogramma doorlopen. Het gaat om de modules primaire scheiding, kunststofscheiding, vezelopwerking en mineralenbehandeling. Van de Greef: “Hierbij is een aantal onvolkomenheden aan het licht gekomen, die in de aanloop naar de ingebruikname door de diverse leveranciers verholpen zijn. Zo is de aandrijving van verschillende transportsystemen verzwaard en zijn overgangen verruimd, om het grote volume aan materiaal dat we binnen krijgen te kunnen verwerken. Uitgangspunt bij de bouw was 20 ton per uur, wat gelijk staat aan 60 m3. In praktijk zitten we echter op 80 m3, een behoorlijk verschil.”

Modules beter op elkaar afstemmen

Sinds de verwerkingslijn in gebruik is genomen, blijkt dat het werken met meerdere modules tegelijk specifieke aandachtspunten kent. “Het is niet eenvoudig de snelheid van de modules goed op elkaar af te stemmen”, aldus Van de Greef. “Extra ingewikkeld wordt dit door de inhomogene samenstelling van het materiaal. Vooral de kunststofscheiding blijkt een complex systeem dat sterk wordt beïnvloed door de juiste werking van de andere modules. Lastig, maar ook een schitterende uitdaging.” Van de Greef is positief over het verhelpen van de kinderziektes. “We zijn al een heel eind in de goede richting. We denken dan ook dat de fabriek op korte termijn optimaal zal functioneren.”

life


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl