16/03/2013

Eerste certificaat Erkend Duurzaam Premium uitgereikt

Eerste certificaat Erkend Duurzaam Premium uitgereikt

Vandaag is voor de eerste keer het Erkend Duurzaam Premium certificaat uitgereikt. Dit certificaat wordt uitgevoerd door IvDM en ARN. Van Poelgeest BMW & MINI dealer heeft als eerste dealerbedrijf het programma Erkend Duurzaam Premium doorlopen.


Vandaag reikte BOVAG bondsvoorzitter Bertho Eckhardt het bijbehorende certificaat aan Harry Baltus van Van Poelgeest uit. Met het behalen van dit certificaat wordt Van Poelgeest toegevoegd aan het NEN Publicatieplatform, dat toegang geeft tot een keur aan zakelijke afnemers die hoge eisen stellen aan duurzaamheid en MVO.

Van Poelgeest, met vestigingen in Amstelveen, Heemstede en Noordwijk, was in 2009 een van de voorlopers die het certificaat Erkend Duurzaam in de wacht sleepte. Nu is Van Poelgeest het eerste bedrijf dat het Premium-programma met succes heeft doorlopen. Deze nieuwe variant van Erkend Duurzaam sluit aan bij de eisen die zakelijke afnemers en sociale partners stellen aan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het is het bewijs dat Van Poelgeest de internationale richtlijn ISO 26000 toepast in haar bedrijfsvoering. Met een zogenaamde ‘zelfverklaring’ mag Van Poelgeest het bedrijf nu presenteren op het nieuwe NEN Publicatieplatform NPR 9026; een platform waar zakelijke afnemers leveranciers kunnen selecteren om bijvoorbeeld tenders uit te schrijven.

Van Poelgeest heeft een primeur: het is het eerste bedrijf in de mobiliteitssector op het Publicatieplatform. Harry Baltus, directeur Van Poelgeest: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kun je niet meer wegdenken uit onze maatschappij. Steeds meer klanten eisen transparantie en willen weten wat Van Poelgeest doet op het gebied van MVO. Erkend Duurzaam Premium is de bevestiging dat wij hierin aansluiten bij deze wensen van onze klanten, leasemaatschappijen en fleetowners. Door de publicatie op het NEN platform kan Van Poelgeest dit verder uitdragen.”

Bertho Eckhard, bondsvoorzitter BOVAG: “BOVAG is trots op ondernemers die inzien dat je je eigen onderneming op het spel zet als je niet met maatschappelijke ontwikkelingen meegaat. Duurzaam denken en handelen is daar een mooi voorbeeld van. Met zulke leden komen de branche en BOVAG vooruit.”

Erkend duurzaam Premium

Erkend Duurzaam is het duurzaamheidsprogramma van BOVAG, FOCWA, RAI en STIBA dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en ARN. Om het certificaat Erkend Duurzaam te behalen moeten bedrijven uit de mobiliteitsbranche de duurzaam ondernemen scan met succes doorlopen, waarna een onafhankelijke audit plaats vindt. Binnen de scan worden deelgebieden als personeel, bedrijfsvoering, financiën, inkoop, verkoop en communicatie op duurzaamheid getoetst. Het certificaat is één jaar geldig.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl