31/10/2011

Duurzame composietplaten

Duurzame composietplaten

ARN en Holland Composites Innovations (HCI) presenteerden tijdens de Innovatie Estafette op 4 oktober in Rotterdam het door hen samen ontwikkelde composietplaatmateriaal Crusca. Reyer Velema van ARN Advisory: “Er was al langer behoefte aan stevig en duurzaam plaatmateriaal. Op de beurs reageerden bezoekers dan ook enthousiast op deze nieuwe vinding.”


Crusca werd door een groot aantal beursbezoekers omarmd. “Het is een zeer inventieve oplossing voor hergebruik van afvalstromen waarvoor eerder geen oplossing was”, aldus Velema. “Op de beurs kwamen we in contact met veel geïnteresseerde partijen, die vol lof waren over de kwaliteiten van Crusca. Zij gaven aan behoefte te hebben aan duurzaam plaatmateriaal, dat stevig en waterbestendig is.”

Veel toepassingsmogelijkheden

Crusca bestaat volledig uit reststoffen uit de recycling van auto’s en de poedercoatindustrie. Vezels uit het shredderafval van afgedankte auto’s worden samen met afval uit de poedercoatindustrie gemengd en onder hoge druk en temperatuur tot platen geperst. Velema: “Ze zijn zo stevig, dat je ze kunt gebruiken in geluidschermen langs autowegen of als dwarsligger onder spoorrails. Daarnaast zijn er veel andere mogelijke toepassingen voor Crusca.”

Halve auto

Het thema van de Innovatie Estafette was de film Dogville. “Deze film gaat over een dorp zonder muren, waardoor de bewoners precies van elkaar kunnen zien wat ze doen. Dat was op deze beurs ook het idee: geen wandjes, maar een open beurs, waar je letterlijk over grenzen heen kon kijken.” Om aan te sluiten bij dit thema, had ARN een halve auto neergezet. “Zo konden we bezoekers materialen die we gebruiken voor de compositieplaten laten zien, die niet zichtbaar zijn in een complete auto. Bijvoorbeeld de vezels die in het dak van een auto zitten. Onze stand was hierdoor een echte eyecatcher.”


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl