25/05/2011

Autodemontagebedrijven volgen cursus in Tiel

Autodemontagebedrijven volgen cursus in Tiel

Op donderdag 14 april jl. is de training Neutralisatie airbags en gordelspanners voor autodemontagebedrijven gegeven in de nieuwe onderzoeksruimte in Tiel. Met deze cursus, die werd gefaciliteerd door ARN Auto Recycling, is de ruimte voor het eerst in gebruik genomen. De training is ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met Genius, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het recyclen van airbags en gordelspanners die vrijkomen in de autobranche.


Acht bedrijven doen examen

Enkele medewerkers van ARN en Genius mochten die dag acht autodemontagebedrijven verwelkomen. In de ochtend werd theoretische kennis opgedaan. Na de lunch en een korte rondleiding door de PST-fabriek gingen de bedrijven praktisch verder: met de ’s ochtends opgedane kennis moesten ze van drie auto’s de airbags en gordelspanners neutraliseren. De cursusdag eindigde met een examen, waarin moest worden aangetoond dat zij over voldoende kennis omtrent het neutraliseren van airbags en gordelspanners beschikken. Het examen is door alle deelnemers gehaald.

Gebruik onderzoeksruimte

De onderzoeksruimte bevindt zich naast de onlangs geopende PST-fabriek. De cursus Neutralisatie airbags en gordelspanners was de eerste activiteit in deze ruimte, die zal worden ingezet voor zowel interne en externe projecten waarbij praktisch onderzoek nodig is. Daarnaast kan de ruimte prima worden gebruikt voor het geven van trainingen op het gebied van demontage en autorecycling.

Workshop


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl