21/03/2017

ARN toont batterijbox tijdens Automotive Week

ARN toont batterijbox tijdens Automotive Week

Tijdens de Automotive Week 2017 op de Automotive Campus in Helmond presenteert ARN de batterijbox. Dit is een nieuw middel voor het veilig vervoer van afgedankte batterijen met een vervoersrisico uit elektrische auto’s. De batterijbox is zowel op de publieksdag op zondag 26 maart als tijdens de openingsdag op maandag 27 maart te zien.


Op dit moment rijden er in Nederland ruim 112.000 elektrische auto’s. Lithium-ion batterijen uit elektrische en hybride auto’s zullen op den duur gedemonteerd en getransporteerd moeten worden naar een recycler. Uit veiligheidsoverwegingen moet het vervoer van deze gedemonteerde batterij zorgvuldig plaatsvinden. Voor de meeste batterijen is dit geen enkel probleem. Er zijn echter ook instabiele batterijen die zijn geclassificeerd als niet-transportzeker. Dit zijn batterijen met vervoersrisico’s, bijvoorbeeld vanwege een defect.

ARN heeft voor dit vervoer inmiddels drie unieke batterijboxen in gebruik. Deze verpakkingen zijn van roestvrij staal en bestaan uit een buitenbekisting- en vloeistofdichte binnenverpakking. De kevlar overspanning neutraliseert eventuele explosies, terwijl een intern blussysteem bij ontbranding zuurstof opneemt en de temperatuur tot normaal niveau terugbrengt. Hiermee heeft ARN een oplossing voor het vervoer van niet-transportzekere batterijen.

Automotive Week 2017
De derde editie van de Automotive Week 2017 vindt plaats van zondag 26 maart tot en met 31 maart op de Automotive Campus in Helmond. Gedurende die week zullen diverse organisaties hun visie delen over hoe onze toekomstige mobiliteit georganiseerd kan worden en hoe ingrijpende innovaties op het gebied van Mobiliteit in Nederland kan worden gefaciliteerd. Het thema van de week luidt dit jaar dan ook: Where Smart Mobility meets Traffic. Voor informatie over het programma en de demo’s en workshops, zie http://www.automotiveweek.nl/.

Automotive Campus Helmond
De Automotive Campus in Helmond is hét focuspunt binnen het regionale en Nederlandse automotive cluster. ARN is vaste bewoner van de campus met als doel om haar netwerk uit te breiden en te werken aan kennisuitwisseling.

ARN, de recyclingexpert in de mobiliteitsbranche, zorgt samen met ruim 300 partnerorganisaties voor een milieuverantwoorde inzameling en verwerking van afgedankte auto’s. Vanuit producentenverantwoordelijkheid zijn autofabrikanten en –importeurs verplicht om batterijen na gebruik terug te nemen. In samenwerking met Stibat (Stichting Batterijen), transporteurs en recyclers zorgt ARN voor inzameling, logistiek en verwerking van afgedankte batterijen.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl