27/04/2012

ARN en Innovam ontwikkelen training voor demontage elektrische en hybride auto’s

ARN en Innovam ontwikkelen training voor demontage elektrische en hybride auto’s

ARN, expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche, en kennis- en opleidingscentrum Innovam ontwikkelen samen een opleiding voor het demonteren van elektrische en hybride auto’s. Dit werk vereist specifieke kennis vanwege de hoge spanning van de batterijen in deze voertuigen. Veel demontagebedrijven beschikken nog niet over deze kennis. En dat is zeker noodzakelijk nu elektrische en hybride auto’s de komende jaren steeds vaker als sloopauto worden aangeboden.


Met de nieuwe training kunnen demontagebedrijven zich goed voorbereiden op de groei van het aantal elektrische en hybride sloopauto’s. De demontage van deze auto’s staat nu nog in de kinderschoenen. In 2011 zijn slechts 2 volledig elektrische en 34 hybride voertuigen gesloopt. De nieuwe opleiding start medio 2013.

Mobiliteitsbranche klaar voor nieuwe ontwikkelingen

“Als ARN zijn wij erg blij met de samenwerking met Innovam”, aldus Arie de Jong, algemeen directeur van ARN. “Innovam is sterk op het gebied van autotechniek en educatie, terwijl ARN jarenlange ervaring heeft met autodemontage en demontagetechnieken. Het samenbrengen van deze kennis is een ideale basis voor de invulling van deze training.”

Kennis omgezet in praktische toepassingen

Ernst Gleijm, commercieel directeur Innovam: “Ik ben blij dat ARN voor Innovam heeft gekozen als samenwerkingspartner. Al vanaf het eerste moment zijn we betrokken bij de introductie van elektrische voertuigen en hybride technieken. Wij kunnen onze kennis omzetten in praktische toepassingen die specifiek gericht zijn op autodemontagebedrijven.”

Over ARN en Innovam

ARN is het Nederlandse expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche. Binnen deze branche voert zij al meer dan vijftien jaar de regie over recyclingketens. Inmiddels is ARN uitgegroeid tot expert op het gebied van recycling en ketenregie.
Innovam is het kennis- en opleidingscentrum van en voor de mobiliteitsbranche en is in Nederland marktleider op het gebied van trainingen en opleidingen binnen de branche.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl