Skip to content
Autodemontagebedrijven zamelen verbanddozen voor Oekraïne in
Honderden verbanddozen uit sloopauto’s ingezameld voor Oekraïne
Autodemontagebedrijven hebben verbanddozen ingezameld voor de mensen in Oekraïne. Als gevolg van de oorlog is daar een nijpend tekort aan medische hulpmiddelen. Elke maand komen […]
Honderden verbanddozen uit sloopauto’s ingezameld voor Oekraïne

Autodemontagebedrijven hebben verbanddozen ingezameld voor de mensen in Oekraïne. Als gevolg van de oorlog is daar een nijpend tekort aan medische hulpmiddelen. Elke maand komen ongeveer 15.000 afgedankte auto’s bij autodemontagebedrijven. In veel van deze sloopauto’s zit een verbanddoos of EHBO-kit die nooit is gebruikt. De afgelopen weken zijn veel van deze verbanddozen uit de auto’s gehaald.

De verbanddozen zijn vanaf half maart centraal ingezameld bij autodemontagebedrijf E. Kooy in Austerlitz. Met medewerking van het Global Aid Network (GAIN) zijn de pakketten op transport naar Oekraïne gegaan waar lokale hulporganisaties zich over de goederen zullen ontfermen.

In de afgelopen weken hebben mensen ook ongebruikte verbanddozen gebracht die ze over hebben. Er zijn zelfs mensen geweest die nieuwe verbanddozen voor dit doel hebben gekocht en bij het autodemontagebedrijf hebben ingeleverd. “Het is mooi om op deze manier iets te kunnen doen voor de mensen in Oekraine”, zegt Erris Kooy jr. “Met deze actie steunen we de mensen die onze hulp hard nodig hebben”, zegt Jeroen Boer. Hij is initiatiefnemer bij autosloperij Klaas Boer. Dank voor ieders bijdrage!

‘Met deze actie steunen we de mensen die onze hulp hard nodig hebben’
Page image

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Toestemming