Erkend Duurzaam in de praktijk: “Het draait vooral om mensen”

Erkend Duurzaam in de praktijk: “Het draait vooral om mensen”

“Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draait het wat ons betreft vooral om mensen”, zegt Kees Schaaps, Adjunct Directeur van Henk Scholten Volvo. “Dat inzicht vormt al sinds de start in 1981 de basis voor ons succes.


Klanten, leveranciers, werknemers en andere relaties ontvangen bij ons veel aandacht.” De dealergroep heeft naast vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Culemborg, Ede en Tiel ook een schadeherstelbedrijf. “Wij besteden daar bijvoorbeeld veel zorg aan een aangename sfeer voor onze klanten en een gezonde en veilige werkomgeving voor ons personeel.” Ook sponsort de dealergroep een heel arsenaal aan sociale en gezonde activiteiten, zoals fietsevents en jeugdwedstrijden voor hockeyteams. Met al die activiteiten wordt invulling gegeven aan het communicatiethema dat jaarlijks wordt gekozen. Dit jaar is dat: ‘Beleef het goede gevoel bij Henk Scholten Volvo.’

De certificering Erkend Duurzaam die in januari van dit jaar werd behaald, ziet Schaaps vooral als bevestiging van de MVO-koers die het bedrijf al volgt. “Voor ons was het al vanzelfsprekend dat we zoveel mogelijk met elkaar in één auto meerijden, afval netjes scheiden en het licht uit doen als we weggaan uit een ruimte.” Hij benadrukt ook dat MVO goed past bij een merk als Volvo. De importeur, met welke Henk Scholten al jaren een duurzame relatie heeft, zette de dealergroep op het spoor van het IvDM-programma. Van oudsher staat Volvo vooral bekend als veilig, maar door de komst van bijvoorbeeld de hybride V60 PHEV wordt het merk steeds meer met duurzaamheid geassocieerd. “Maar”, zo stelt Schaaps vast, “zowel bij veiligheid als duurzaamheid staat de mens centraal.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl