Skip to content
25 jaar autorecycling met ARN
De recyclingbijdrage voor nieuwe personen- en lichte bedrijfswagens per 1 januari 2020 is €35. Daarmee daalt het bedrag met €2,50 per nieuw verkocht voertuig. Ook de beheerbijdragen voor Li-ion batterijen voor hybride en vol-elektrische auto’s gaan omlaag.
IMG_4203-Hedde-rijkt-taart-uit-scaled-e1581885942421

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de eerste autodemontagebedrijven zich aansloten bij ARN. Autodemontagebedrijf Van Spanje is deelnemer van het eerste uur. Om dit heuglijke feit te vieren, biedt Hedde Rijkes, directeur Auto Recycling bij ARN een smaakvolle traktatie aan. “In de samenwerking met ARN is er duidelijk sprake van een win-win situatie. Samen staan we voor duurzame autorecycling”, zegt Ries van Spanje van het gelijknamige autodemontagebedrijf.


Nederland loopt voorop op het gebied van hoogwaardige en verantwoorde autorecycling. Inmiddels zijn ruim vijf miljoen auto’s duurzaam gerecycled. Autodemontagebedrijf Van Spanje levert hieraan een belangrijke bijdrage. “Jaarlijks demonteren we ongeveer 4.000 autowrakken. In ons bedrijf demonteren we handmatig veel onderdelen waaronder glas en grote kunststofonderdelen. In combinatie met onze eigen shredder levert dat een hoog recyclingpercentage op”.

“Dit jaar vieren we het 25-jarig jubileum van ARN”, zegt Hedde Rijkes. “Samen met autodemontagebedrijven en alle andere recyclingbedrijven in de keten hebben we autorecycling in Nederland tot een succes gemaakt. Een kwart eeuw autorecycling met inmiddels meer dan 95% autorecycling; dat is een prestatie van formaat waar we met zijn allen trots op zijn!”

De wereld verandert. De inzet voor duurzame autorecycling blijft onveranderd. ARN ondersteunt bedrijven ook bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van autorecycling en de uitdagingen van de toekomst. “Aandrijfaccu’s, waterstof, carbon fiber en ga maar door. Op naar de volgende 25 jaar autorecycling!”, besluit Hedde Rijkes.

Kent u ARN al?Dit is
een artikel
van
ARN

GreenLight logo

Meest gelezen

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.