Wat doet ARN?

Gerecyclede materialen

De grondstoffen die we nodig hebben voor onze consumptiegoederen zijn niet onbeperkt beschikbaar. Steeds meer mensen en bedrijven benutten de mogelijkheden van hergebruik van materialen. Hiermee voorkomen we de uitputting van de plaats waarvan wij als mens volledig afhankelijk zijn: onze aarde.

Lees meer

Inzamelen en verwerken van afvalstoffen

Bij de inzameling en verwerking van afvalstoffen werkt ARN samen met veel partners. ARN faciliteert het proces en komt met praktische oplossingen: van aftapinstallaties voor vloeistoffen tot een speciale box om batterijen te vervoeren.

Lees meer

Scooterrecycling

Scooter Recycling Nederland (SRN) is het Nederlandse recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen. In Nederland rijden meer dan een miljoen brom- en snorfietsen. Jaarlijks komen daar zo’n 60.000 stuks bij. SRN werkt aan een systeem waarbij deze vervoermiddelen op milieuverantwoorde wijze worden gerecycled. Bovendien biedt SRN een landelijk dekkend netwerk van erkende inleverpunten en demontagebedrijven voor brom- en snorfietsen. Zo wordt het voor de consument makkelijker om deze voertuigen in te leveren. SRN is een samenwerkingsverband tussen RAI Vereniging, Bovag en ARN en werd in 2011 opgericht.

Wilt u zich als inleverpunt of demontagebedrijf aansluiten bij SRN? Kijk op scooterrecyclingnederland.nl. Wilt u zelf een scooter inleveren? Hier vindt u een overzicht van inleverpunten bij u in de buurt.

Onderzoek en innovatie

De specialisten van ARN stimuleren duurzaam ondernemen en delen hun kennis en ervaring graag met anderen. Zij zijn experts op het gebied ketenmanagement, hergebruik van grondstoffen, MVO en duurzaamheid en adviseren over tal van onderwerpen, binnen en buiten de mobiliteitssector.

Lees meer

Circore

Beschoeiingen, damwanden en stuwen. Deze kunststofproducten van Circore zijn duurzaam en circulair. Dat wil zeggen: ze gaan zeker vijftig jaar mee en de grondstoffen zijn altijd opnieuw te gebruiken. Het meest bijzondere is dat de kunststof afkomstig is van oude auto’s, waarvan het gewicht voor meer dan 95% wordt gerecycled.

Lees meer