Welkom bij ARN

Onze opdracht

Het is een groot contrast: het vroegere beeld van oude auto’s gedumpt in een weiland, tegenover de hightech autorecycling van nu. In Nederland recyclen we afgedankte auto’s tot 98,4 procent van het gewicht. Wat overblijft van je oude auto, past nu in een boodschappentas. ARN heeft als expert op het gebied van autorecycling aan de wieg van die ontwikkeling gestaan. Strengere milieuregels en technische innovaties gaven de autorecycling een grote impuls.

Lees meer

Prestaties
tot en met 2018

Het gaat goed met autorecycling in Nederland. Al sinds 1997 lukt het de sector om minstens 85 procent van het totaalgewicht van alle sloopauto’s zinvol opnieuw te gebruiken. Sinds 2010, ruim voordat het in 2015 Europees verplicht werd, lukt dat al voor ruim 95 procent en sinds 2016 zelfs meer dan 98 procent!

Lees meer

De visie van ARN

De visie van ARN is toekomstgericht. ARN streeft naar een optimale autorecycling die bijdraagt aan de circulaire economie zonder schade voor milieu en leefomgeving. Daarbij werkt ARN samen met vele partners in de recyclingketen. Door technische innovaties is steeds meer mogelijk en levert recycling steeds meer op.

Lees meer

Overzicht recycleketen

De autorecyclingketen bestaat uit vier stappen: het inleveren van de auto, de demontage, de verwerking in een shredderbedrijf en de scheiding van de laatste componenten in het PST-bedrijf (Post Shredder Technology). De grondstoffen die overblijven zijn geschikt voor nieuwe toepassingen.

Organisatie en stakeholders

ARN is in 1995 als ‘Auto Recycling Nederland’ opgericht door vier marktpartijen uit de autobranche: BOVAG, RAI Vereniging, Stiba en Vereniging FOCWA Schadeherstel. ARN is dus niet ingesteld door de overheid, maar door de sector zelf. Met als doel: Nederland helpen te voldoen aan de Europese normen en autodemontage/-recycling zo schoon, duurzaam en volledig mogelijk maken.

Duurzaamheidsverslag

In 2017 legt ARN haar strategie, doelen en prestaties scherp langs de meetlat. Met een hernieuwde focus slaan we het pad in naar de toekomst van autorecycling, bekrachtigd in vier beloften: partnerschap in recycling, een gelijk speelveld, ontzorgen in afvalverwerking en investeren in duurzame autorecycling.