Skip to content
Workshop circulaire economie voor alle ondernemers in de E-mobiliteit!
Word ook een koploper!
Om onze aarde in de toekomst veilig te stellen, werken we als maatschappij toe naar een circulaire economie. Door het kabinet zijn stevige ambities uitgesproken […]
HEADER_Circo-workshop-Green-Light

Om onze aarde in de toekomst veilig te stellen, werken we als maatschappij toe naar een circulaire economie. Door het kabinet zijn stevige ambities uitgesproken in het Rijksbrede programma ‘Nederland circulair in 2050’. Als ondernemer heeft u ook een grote verantwoordelijkheid. Wat kunt u nu al doen?

Tekst Jitske van Heeswijk

2050 klinkt misschien ver weg, maar als we u vertellen dat 1990 bijna net zo ver weg is, dan weet u: tijd vliegt. Maar ook dat er een hoop kan gebeuren in 30 jaar. Tot 1990 reden auto’s nog zonder airbag, inmiddels zijn deze niet meer weg te denken in personenauto’s. Sinds jaar en dag is de automotive-sector dan ook bezig met het verzinnen van oplossingen. Van minder verkeersdoden (de airbag) tot minder uitstoot en grondstoffengebruik (circulariteit). Sinds halverwege de jaren 90 is het aantal verkeersdoden in personenauto’s dan ook met 66 procent afgenomen en hebben auto’s gemiddeld 43 procent minder CO2-uitstoot. 

Een beter milieu begint bij jezelf

We kunnen de verantwoordelijkheid voor milieu en veiligheid overlaten aan grote spelers zoals autofabrikanten, maar we kennen allemaal de spreuk: ‘een beter milieu begint bij jezelf’. Wat kunt u binnen uw onderneming al doen om toe te werken naar die honderd procent circulaire samenleving? Het is lastig om deze vraag te beantwoorden, maar gelukkig is er hulp.

Circulair ondernemen biedt nieuwe business kansen! Je vergroot je concurrentiekracht en maakt je businessmodel innovatiever en toekomstbestendig!

Workshop circulaire economie

In samenwerking met ARN organiseert CIRCO een driedaagse workshop circulaire economie, toegespitst op de E-mobiliteit keten. Tijdens deze cursus wordt u op weg geholpen om kennis op te doen over circulair ondernemen en nieuwe, circulaire kansen te zien voor uw eigen onderneming.

Op de eerste dag van de workshop krijgt u een kijkje in de Post Shredder Technology-fabriek van ARN in Tiel. In deze fabriek wordt shredderafval gesorteerd zodat zoveel mogelijk reststoffen kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Er is hier dus al sprake van circulariteit, maar dit is aan het einde van de hele keten. Wat kan er eerder in het (recycling)proces gedaan worden om de circulariteit te bevorderen? Daarom wordt vervolgens het complete proces in kaart gebracht, van ontwerp en productie, tot aan gebruik en afdanking.

Tijdens de vervolgdagen gaat u met de andere deelnemers gericht aan de slag met circulaire businessmodellen en designstrategieën. Wat is er nodig om de E-mobiliteit keten volledig circulair te maken? Waar heeft u zelf invloed op? Wat kan uw bedrijf bijdragen en wat is daarvoor nodig? Met interactieve werkvormen krijgt u nieuwe inzichten die leiden naar kansen voor nieuwe circulaire producten, diensten en businessmodellen. Na afloop van de workshop loopt u naar buiten met een langetermijnvisie voor uw bedrijf en een concreet plan om meteen mee te starten.

Voorbereid op de toekomst

Na de drie workshopdagen zijn de deelnemers zich meer bewust van de businesskansen van circulair ondernemen. Wilt u ook nieuwe kansen benutten en valkuilen vermijden? Schrijf u in voor de workshop en krijg genoeg handvatten om met circulair ondernemen aan de slag te gaan. Bereid u voor op uw toekomst. Word ook een koploper!

CIRCO Circular Business Design Track – E-mobiliteit keten

Voor wie: Bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners in de E-mobiliteitWanneer: 7, 17 en 24 juni 2019Hoe laat: 09.00 – 18.00 uurKosten: Per aanmelding € 500,-. Voor dit bedrag volgen twee personen drie volledig verzorgde workshopdagen. (De feitelijke kosten zijn € 2000,-. Deze korting van 75 procent wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.)Door wie: Siem Haffmans (Partners for Innovation) en Jeannette Levels-Vermeer (LBP|SIGHT).

Meer informatie over de CIRCO Workshop Track – Automotive vind je via deze link. Aanmelden kan hier.

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.