Skip to content
De ARN Innovation Award
Vernieuwen en innoveren binnen de autorecyclingsector
Vrijdag 15 oktober heeft Watt4Ever de ARN Innovation Award 2021 gewonnen. Watt4Ever is een innovatief samenwerkingsverband op het gebied van energieoptimalisering en -opslag. ARN zal […]
ARN RELATIEDAG 2

Vrijdag 15 oktober heeft Watt4Ever de ARN Innovation Award 2021 gewonnen. Watt4Ever is een innovatief samenwerkingsverband op het gebied van energieoptimalisering en -opslag. ARN zal de ARN Innovation Award vanaf nu jaarlijks tijdens de ARN Relatiedag uitreiken. (tekst gaat verder onder de foto)

Tijdens de ARN Relatiemiddag op vrijdag 15 oktober reikte Olaf de Bruijn, voorzitter van de Stichting Auto Recycling, de ARN Innovation Award 2021 uit aan Catherine Lenaerts, directeur Watt4Ever.

Waarom deze prijs?

Waarom deze prijs?

Innovatie wordt binnen de autorecyclingsector steeds belangrijker, daarom heeft ARN deze jaarlijkse award in het leven geroepen. De prijs gaat naar een organisatie, project, proces of product dat een vernieuwende bijdrage levert aan de circulaire economie. Algemeen Directeur van ARN, Ingrid Niessing: “De ARN Innovation Award is eeuwige roem voor de winnaar én een aanmoediging aan alle andere partijen in de autorecyclingketen om te blijven ontwikkelen en om te blijven experimenten en daarbij lef te tonen. Daarom roept ARN op eenieder die binnen onze sector innovatief bezig is dit bij ons te melden via relatiedag@arn.nl en wie weet overhandigen we de Innovation Award 2022 dan volgend jaar aan jou!”

Waarom heeft Watt4Ever gewonnen?

Het Belgische bedrijf krijgt de award voor de innovatieve wijze waarop het oude en gebruikte aandrijfbatterijen een tweede leven geeft en omtovert tot groene en duurzame energiesystemen. De organisatie is anderhalf jaar geleden opgericht door vijf gerenommeerde partners: ReVolta, Febelauto, Shence Management, Eco Lithium en Out of Use. Directeur Febelauto, de ‘Belgische ARN’, Catherine Lenaerts is medeoprichter en directeur van Watt4Ever.

Wat doet het samenwerkingsverband precies?

Watt4Ever heeft een complete en geïntegreerde waardeketen opgebouwd die de energiekringloop sluit en de principes van de kringloopeconomie volgt. Door batterijen duurzaam te recyclen biedt Watt4Ever een oplossing die de levensduur van batterijen verhoogt. De gebruikte batterijen, afkomstig uit elektrische auto’s, zijn onder meer een ideale oplossing voor bijvoorbeeld winkelpanden en warenhuizen. Zo gebruikt de Belgische supermarktketen Delhaize de batterijen als reservestroomvoorziening wanneer de stroom in de winkel uitvalt. Watt4Ever bouwt hiervoor de batterijen om tot duurzame stroomopslagsystemen.

‘De ARN Innovation Award is eeuwige roem voor de winnaar én een aanmoediging aan alle andere partijen in de autorecyclingketen om te blijven ontwikkelen en om te blijven experimenten en daarbij lef te tonen’
Vier multinationals doen al mee aan de energierevolutie

Vier multinationals doen al mee aan de energierevolutie

Directeur Catherine Lenaerts van Watt4Ever: “Ik ben blij verrast en kei-fier! We bestaan nog geen anderhalf jaar en hebben met heel hard werken, samen met onze vijf partners, grote stappen gezet. Zo hebben wij onder meer vier beursgenoteerde multinationals kunnen overtuigen om met ons mee te doen aan de energierevolutie met onze oplossingen op het gebied van energie-optimalisering en -opslag.”

Waarom moeten we als sector innoveren?

Niessing: “We hebben de afgelopen 25 jaar vooral in onze eigen hoek gezeten met demontagebedrijven en shredderbedrijven. Circulair denken en doen, vergt gelijk optrekken met de hele keten.” Door de vele veranderingen die eraan komen of er al zijn, zoals het gebruik van nieuwe materialen in auto’s, de elektrificatie van auto’s, maar ook digitalisering en veranderingen met betrekking tot het eigenaarschap van een auto, gaat er voor de sector van alles veranderen. “Dat is onontkoombaar. We zullen het als keten samen moeten oppakken. Je kunt het niet alleen. ARN pakt de rol van facilitator door onder meer het delen van kennis en kunde. We zijn op weg naar circulariteit. Out of the box denken is hiervoor nodig, daarom stimuleren we met de ARN Innovation Award innovatieve processen of producten. Mijn boodschap aan de sector? Pak nieuwe kansen, experimenteer en toon lef!”

 ARN houdt u via dit platform op de hoogte van de ontwikkelingen/innovaties en de daarmee samenhangende Award 2022! Tot volgend jaar.

Het verslag dat we maakten van de ARN relatiemiddag 2021 leest u hier terug.

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.