Trainingen

Droogleginstallatie

Een nieuwe medewerker of stagiair mag pas werken met de droogleginstallatie na een introductietraining gevolgd te hebben. Daarnaast kan er behoefte zijn aan een opfristraining onder de andere medewerkers. Deze training verzorgt ARN in samenwerking met SEDA zodra daar behoefte aan is. De regel van verplichte training voor nieuwe medewerkers is opgenomen in het contract om ongelukken door ondeskundig gebruik te voorkomen. Een ongetrainde medewerker is dus onverzekerd. De kosten voor medische behandeling van persoonlijk letsel worden niet vergoed. De veroorzaakte schade aan de apparatuur is evenmin verzekerd. Kosten en aanmelding De kosten voor deze (opfris-)training neemt ARN voor zijn rekening. Als u een medewerker aanmeldt voor het volgen van een training dan komt er een instructeur van ARN of SEDA langs bij uw bedrijf om ter plekke een training te verzorgen. Als er binnen een korte tijdsperiode meerdere aanmeldingen binnenkomen, organiseert ARN een centrale training waar meerdere bedrijven tegelijkertijd aan kunnen deelnemen. Opgeven kan via Mijn ARN. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin van Kooij.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ

Demontage koudemiddelen

Vrijwel elke auto is tegenwoordig uitgerust met airconditioning. Voor demontagebedrijven is het belangrijk om de diverse componenten van de airco vakkundig te demonteren. Het in een airco aanwezige koudemiddel is een gevaarlijke stof die veilig en op milieuverantwoorde wijze moet worden opgevangen. Bedrijven zijn vanuit de wetgeving dan ook verplicht om medewerkers die met airco’s en koudemiddelen werken, een training aircotechniek te laten volgen. Daarom wijst ARN u graag op de basistraining Aircotechniek. Tijdens de basistraining Aircotechniek worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Systeem en componenten
  • Uitvoeringsvormen
  • Werking en bediening van de airco
  • Onderhoud en storingen

Kosten en aanmelding De trainingsinstantie factureert de kosten voor de training rechtstreeks aan het autodemontagebedrijf. De trainingskosten voor de eerste deelnemer kan het autodemontagebedrijf bij ARN declareren. Hiervoor stuurt u een kopie van de factuur naar ARN. De training vindt plaats zodra er genoeg deelnemers zijn. Neem voor inschrijving contact op met ATG, tel. (078) 655 02 66.

Demontage elektrische en hybride voertuigen

ARN biedt de Training ‘Veilig demonteren Hybride en Elektrische Auto’s voor autodemontagebedrijven’ aan. Door de aanhoudende groei van het aantal hybride en elektrische auto’s in Nederland worden er ook meer hybrides en EV’s voor demontage aangeboden. Bij het demonteren van de HV-batterijen krijgen monteurs te maken met hoge voltages. Daarom moeten deze werkzaamheden met oog op veiligheid extra zorgvuldig worden uitgevoerd. De training omvat een e-learningmodule en een praktijkdag. Dit praktische gedeelte vindt plaats in het ARN Onderzoekscentrum in Tiel. De dag wordt afgesloten met een toets. Na het volgen van de training hebben deelnemers alle kennis om de batterij van een hybride of elektrische auto veilig en volgens de juiste procedures uit te bouwen. Om u als aangesloten demontagebedrijf aan te melden voor de training, schrijf u dan in op www.arn.nl/ev-training.