Skip to content
Steven van Eijck (voorzitter RAI vereniging): ‘‘De circulaire economie is nog niet rond.’’
Steven van Eijck (voorzitter RAI Vereniging) roemt de professionalisering van autorecycling in Nederland, maar is tegelijkertijd kritisch. …
Van-Eijck-1920-x-1054

Steven van Eijck (voorzitter RAI Vereniging) roemt de professionalisering van autorecycling in Nederland, maar is tegelijkertijd kritisch. ARN moet volgens Van Eijck scherp blijven op de duurzaamheid van de eigen ARN-operatie en van de keten.


“Hoe zit het met de CO2-uitstoot, alle energie die gestoken wordt in een recyclepercentage van bijna 100? Goed bezig zijn voor de circulaire economie is één ding, maar intussen heeft de operatie zelf ook invloed op uitstoot en milieu.”

Intussen blijft ARN met de keten verantwoordelijk voor het hoge percentage autorecycling en voor het vergroten van de kwaliteit van de reststromen. Helaas heeft deze keten – zo luidt een vaak gehoorde klacht – bitter weinig invloed op wat autofabrikanten er aan de voorkant van het proces in stoppen. Kan Van Eijck met zijn invloed in automotive kringen de ontwerpers en de Nederlandse recycleketen aan tafel krijgen voor gesprekken over materiaalgebruik en demontage?

“Dat is een goed idee, we zouden veel meer kunnen doen om die partijen aan tafel te brengen.’’ Wat zijn de kansen voor een breed overleg? Van Eijck wil zich niet vastleggen. “Maar ik zie wel dat het tij keert. De rugwind die we nodig hebben om ook moeilijke onderwerpen, zoals circulaire economie op tafel te krijgen, die is voelbaar.”

Benieuwd naar het hele interview? Lees het op Green Light!

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.