Skip to content
Rijksbrede maatregelen voor ondernemers
Graag informeren we u over een aantal maatregelen die in Nederland zijn genomen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers te kunnen verzachten. Hieronder vindt u, met dank aan Stiba, een overzicht met voor de branche relevante links.
videothumbnail_98_4_2

Graag informeren we u over een aantal maatregelen die in Nederland zijn genomen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers te kunnen verzachten. Hieronder vindt u, met dank aan Stiba, een overzicht met voor de branche relevante links.


Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Deze regeling is bedoeld voor ondernemers met personeel die een omzetverlies van minimaal 20% verwachten.

Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten: BMKB
De BMKB is bestemd voor ondernemingen met maximaal 250 werknemers (fte) met een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro. Om ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen te helpen zijn de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) versoepeld. Deze aangepaste regeling is per 16 maart 2020 van kracht. Met de regeling kunnen bedrijven onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij de bank.

Uitstel Belasting
Ondernemers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen en in Nederland belasting betalen kunnen de belastingdienst verzoeken om uitstel van belastingbetaling.

Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering (GO)
De verruiming geldt voor mkb’ers en grote bedrijven. Mkb’ers en grote bedrijven die moeite hebben om bankleningen en –garanties te krijgen kunnen gebruikmaken van de Garantie Ondernemersfinanciering-regeling (GO).

PMT, Pensioenfonds Metaal & Techniek
Tijdelijk beleid voor werkgevers over betaling pensioenpremies.

Vooralsnog geen beperkingen in de handel van autowrakken
Op dit moment zijn er nog geen beperkingen in de wrakkenhandel. Zelfs naar landen die in lockdown zijn gegaan kunnen voor zover wij kunnen nagaan wrakkentransporten plaatsvinden. Let wel: de situatie kan snel veranderen en nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten. Vooralsnog is er geen reden om te denken dat je in Nederland geen wegtransporten met wrakken meer zou mogen houden. Lees hier meer informatie.

We zijn er voor u
Vanuit ARN houden we scherp oog op de ontwikkelingen bij de autodemontagebedrijven en hebben we waar mogelijk telefonisch contact. Daarnaast inventariseren we het verloop van de ORAD-meldingen en houden we de vinger aan de pols waar het gaat om de inzameling en verwerking van afvalstoffen.

Vragen of opmerkingen horen we graag. Schroom niet om contact met ons op te nemen. In deze onzekere tijden worden we als mens en als ondernemer met onze kwetsbaarheid geconfronteerd. Sterkte en gezondheid gewenst!

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.