ARN Relatiedag 2019

Circulair ondernemen: Bent u er klaar voor?

Ook dit jaar organiseren we weer een Relatiedag voor onze partners en stakeholders. En wel op donderdag 31 oktober in de PST-fabriek in Tiel.

Wat kunt u dit jaar van ons verwachten? ARN heeft de ambitie om de autorecyclingketen met al haar samenwerkingsverbanden mee te nemen in veranderingen en voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Tijdens het evenement verkennen we de mogelijkheden om hier als ondernemer actief mee om te gaan en ontdekken we kansen om ons aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Daarbij gaat het vooral om uzelf, waar staat u op de rotonde en welke afslag neemt u?

Programma

10.00 uurInloop
10.30 uurOpening Ingrid Niessing
11.00 uurMark Tigchelaar: Het belang van focus bij het bereiken van uw doelen
12.00 uurTwee pitches
12.15 uurNetwerklunch en mogelijkheid bezoeken Green Light markt en PST-fabriek
13.30 uurBreakout sessies ronde 1
14.15 uurBreakout sessies ronde 2
15.00 uurMarc Lammers: Samenwerken voor goud!
16.00 uurBorrel

Breakout sessies

In het middagprogramma organiseren we 4 break-outsessies in 2 rondes. U heeft de mogelijkheid gekregen u in te schrijven voor 2 van de 4 sessies. Hieronder leest u welke sessies er plaatsvinden:

Hergebruik in de lift!

In Frankrijk is het voor garagisten en schadeherstellers sinds ruim anderhalf jaar verplicht om bij reparatie een gedemonteerd onderdeel als alternatief voor een nieuw onderdeel aan te bieden . Doet de garagist bij u op de hoek dit al? Waarschijnlijk niet, zo ver zijn we in Nederland nog niet. Maar ook hier kansen te over om hergebruik te stimuleren. Hergebruik van onderdelen levert immers al snel een indrukwekkende CO2-, energie- en materiaalbesparing op (bron VDI, Verein Deutscher Ingenieure) en is voor iedereen veel goedkoper.

Tijdens deze breakoutsessie gaan we onder leiding van Hedde Rijkes, Directeur Auto Recycling van ARN, met elkaar in gesprek over hoe we ons als branche sterk kunnen maken voor meer hergebruik van onderdelen. Stiba als groot voorvechter van dit thema is hier natuurlijk ook van de partij. Maar we horen u ook graag. Welke kansen ziet u? Welke routes acht u het meest succesvol (overheid, fabrikant, consument, etc.). En hoe heeft u zelf de verkoop van uw onderdelen in de lift gekregen? Laat van u horen in deze breakoutsessie.

Van lineair naar circulair denken.

Afval bestaat niet meer, wordt vaak gezegd. We scheiden afgedankte materialen, hergebruiken producten en leveren een steeds grotere bijdrage aan de circulaire economie. Tegelijkertijd is een volledig klimaat neutrale maatschappij nog ver weg. Hoe maken we als ondernemer de sprong van lineair naar circulair denken?

Femke Teeling, directeur van FOCWA, vertelt over de toenemende complexiteit in schadeherstel en de impact hiervan op duurzaamheid. In een interactieve workshop komen onder meer werken met gevaarlijke materialen en de trends in automotive aan bod. Wat heeft u  als ondernemer nodig om in tijden van verandering succesvol te zijn? Bent u in staat om de uitdagingen die er zijn op het gebied van duurzaamheid aan te gaan, waar liggen kansen om duurzaam te ondernemen en hoe kunnen we van elkaar leren?

Demontage, inzameling en verwerking van lithium batterijen: be prepared!

Elektrische voertuigen gaan de komende jaren een serieus deel van het wagenpark uitmaken. Welke ontwikkelingen op het gebied van regelgeving, marktontwikkelingen en veiligheid zijn van belang om kennis van te nemen? Willy Tomboy zal hierover in een breakout sessie met u in gesprek gaan.

Willy Tomboy heeft een Masters degree in Economics and Environmental Management en heeft méér dan 40  jaar gewerkt in de automobiel industrie in België, Duitsland, Canada, en in USA, voor zowel General Motors Corporation als voor Toyota Motor Corporation. Hij heeft sinds 1997 goede contacten met ARN. Van 2012 tot einde april 2019 werkte hij als consulent voor RECHARGE, the advance rechargeable battery association, vooral omtrent industriële accus for electro-mobiliteit.

Verduurzaam uw bedrijf met Erkende Maatregelen

Duurzaam is een containerbegrip geworden. Alles is duurzaam en ‘groen', clean etc.. Daarom hebben ze het bij Erkend Duurzaam liever over toekomst bestendig. Om over de toekomst iets te zeggen, is het heden een goed vertrekpunt.

Vanuit de trends die het Instituut voor Duurzame Mobiliteit en BOVAG zien in de mobiliteitsbranche gaan deelnemers met elkaar het gesprek aan over de duurzame kansen in de branche en hoe die kunnen worden omgezet in actie: het daadwerkelijk overgaan tot doen.

Aanmeldformulier

Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden. Heeft u zich al aangemeld? U ontvangt binnenkort een uitnodiging met alle benodigde informatie. Heeft u al eerder vragen? Neem dan contact op via communicatie@arn.nl

Tot ziens op donderdag 31 oktober!