Duurzaam ondernemen? Zorg voor focus, energie en een goed functionerend team

Het individu 

Hoe krijg je meer gedaan, met minder inspanning? Hoe kan je de concentratielekken dichten in een wereld vol afleiding? Vragen die iedere drukke ondernemer in de recycling zich weleens stelt. De uiterst boeiende presentatie van Mark Tigchelaar (meest recente boek: ‘Focus AAN/UIT’) zal menige deelnemer aan de dag aan het denken hebben gezet. De spreker maakte de zaal met feiten, een quiz en met oefeningen bewust van de mogelijkheden om met meer aandacht en energie te werken aan dingen die je belangrijk vindt.

De quiz maakte duidelijk aan alle deelnemers dat de hoeveelheid en kwaliteit van het werk dat je verzet, nauw samenhangt met hoe goed je je kunt concentreren. Focus is het kernwoord voor presteren. Dus hoe beter je in staat bent om te gaan met afleiding, interne en externe prikkels en concentratielekken, hoe lekkerder je werkt en hoe beter je presteert.

Funest voor hersencapaciteit

Tigchelaar liet de deelnemers zien en ervaren dat voortdurende aandachtswisselingen funest zijn voor je hersencapaciteit. Dat geldt voor externe afleiding (e-mails, apps en die collega die telkens iets van je wil weten) maar zeker ook voor interne prikkels: de duizenden keren per dag dat je iets je te binnen schiet. De spreker maakte duidelijk dat het een keuze is in hoeverre je je door al deze zaken laat afleiden.

Eyeopeners te over in het verhaal van Tigchelaar, zoals deze: creëer rust in je hoofd door dingen op te schrijven. Verminder de stress door actielijstjes te maken of door jezelf een mailtje te sturen met taken – of door gebruik te maken van apps als Braintoss.

Nog een essentiële les: pauzes zijn essentieel. Je kunt op je werkplek alleen vol gas geven als je op tijd bijtankt en je brein de kans geeft zich te herstellen. “Even op je telefoon kijken en de social media checken is feitelijk geen pauze voor je brein, want er komt weer nieuwe informatie binnen waar het brein hoe dan ook mee aan de slag gaat.” Maar wat dan? “Lummelen, gewoon even lekker voor je uit kijken of een ommetje maken.” Ook de zaal bleek hierover prima ideeën te hebben, waarbij de voorgestelde powernap en “bijtanken zonder afleiding, oogjes toe!” opvallend veel weerklank kregen. De ‘take-away’ volgens Mark Tigchelaar: “Wees zelf de baas over je focus en over wat je brein te doen krijgt. Werk niet per se harder, maar vooral slimmer!”

Mark Tigchelaar

Neuropsycholoog, schrijver en coach

"Creëer rust in je hoofd door dingen op te schrijven, maak lijstjes en neem pauzes."

Het team 

Als je je persoonlijke focus op orde hebt, dan ben je er nog niet. Marc Lammers vertelde de deelnemers aan de dag hoe hij als bondscoach het hockeyteam leidde dat de zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Zijn geheim, zeer in het kort: door slim motiveren en door innoveren.

Lammers (meest recente boek: ‘Flow, van goed naar goud’) liet zien hoe innovatie in de topsport tot aantoonbare verbeteringen leidt en tot succes. “In hockey is het al achttien jaar gebruikelijk om spelers met GPS-systemen uit te rusten. Later kwamen daar ook sensoren bij die de hartslag en lichaamstemperatuur meten. Een goede coach maakt gebruik van de data, bijvoorbeeld door een speler die tegen de lichamelijke limieten aanloopt tijdig te wisselen. Het resultaat? Dertig procent minder blessures.”

Op stage bij paardensport

De oud-hockeycoach vertelde over zijn gewoonte om geregeld stage te lopen bij andere sporten – een aanpak die hij iedere deelnemer aan de ARN Relatiedag kon aanbevelen: “Kijk eens bij andere disciplines, daar steek je wat van op.” Zelf nam hij uit zo’n stage bij amazone Anky van Grunsven het idee mee om paarden na grote inspanning te laten afkoelen in een ijsbad. De hockeydames deden er op de Spelen hun voordeel mee: goed voor de spieren, het hart klopt eerder weer op normale snelheid en de dames waren eerder weer fit voor trainen en spelen.

Lammers gaf de zaal volop ideeën mee om teams in de autorecycling daadwerkelijk beter te laten presteren. Een greep uit de wijze lessen:

  • Geef elkaar niet alleen feedback, maar vooral ‘feed forward’, toekomstgericht.
  • Jouw energie als leider is bepalend. Ga jij vol enthousiasme aan de slag met iets, dan slaat dat vaak al gauw over op het team.
  • Wil je meer betrokkenheid kweken bij wat je doet en welke koers je wilt uitzetten? Stel je medewerkers meer open vragen en stel daarbij ook de ‘why’ vraag; zorg dat die koers ook hún koers wordt.
  • Train niet altijd maar op het verbeteren van de zwakke punten in teams en bij individuen. Denk vooral ook aan het verder verbeteren van de sterke punten.

Marc Lammers

Oud-hockeybondscoach

"Train niet altijd alleen op het verbeteren van de zwakke punten. Denk vooral ook aan het verder verbeteren van de sterke punten."

Reactie van een deelnemer:

“Het hoofd leeg? Darten!”

Kilian Berghauser Pont, adviseur bij Casimir

Kilian Berghauser Pont heeft naar eigen ervaring dé manier gevonden om tijdens drukke werkdagen het brein even rust te geven. “Darten, dat werkt prima”, suggereerde de Relatiedag-bezoeker die van Mark Tigchelaar als dank voor zijn tip zijn nieuwste boek ontving. “Ik kwam ermee in aanraking bij een bedrijf in Amersfoort waar ik één dag in de week op kantoor ben om te adviseren. ‘Ga je mee darten’, vroeg iemand mij in de pauze. Ik merkte dat ik erdoor oplaadde, veel meer dan door achter het bureau blijven en tijdens je pauze op de telefoon te kijken. Of, nog erger, door tijdens de pauze gewoon door te werken. Als ik ga darten, ga ik na de middagpauze toch echt anders aan het werk. Iets totaal anders doen – het kan ook putten zijn, met een golfballetje tussen de bureaus. Even iets totaal anders doen en je hersenen resetten – dat is voor mij het geheim!”