Laatste gedachten

Na een inspirerende dag: de borrel

De borrel aan het eind van de dag was welkom én meer dan verdiend. Want wat wás er veel voorbijgekomen! Sprekers met interessante ideeën, innovatieve bedrijven die lieten zien hoe zij op creatieve wijze vernieuwen, allemaal kundig aan elkaar gepraat door dagvoorzitter Rens de Jong en van interactiviteit voorzien door Buzzmaster.

“Ik vond de ARN relatiedag met name interessant door de nieuwe kijk die we hebben gekregen op wat komt”, sprak ARN’s Algemeen Directeur Ingrid Niessing bij de afsluiting. “De visie van Thomas Rau is een enorme prikkel voor ons denken. De voorbeelden van innovatie, van Voitures Extravert en Lightyear tot de pitch van InMotion en van het mierenzuur van Team FAST, ze maakten dit tot een leuke, inspirerende dag.”

Daarmee togen sommige deelnemers richting auto, overduidelijk in gedachten verzonken. Stof tot nadenken genoeg. Niet nadenken, maar voordenken… hoe gaan we dat in praktijk brengen? “Als je een probleem niet kunt oplossen, dan moet je het groter maken. Groot denken”, zo galmden de woorden van Thomas Rau in de hoofden van velen na.

Bij de tent die aan het Innovam-gebouw was neergezet, was inmiddels de zon doorgebroken. Menige deelnemer waagde zich aan een ritje op de elektrische scooter, de Tesla X, de waterstofauto van Rijkswaterstaat en de andere vernieuwende voertuigen. Is de belangstelling onder bezoekers voor de ‘old school’ DeLorean veel groter dan voor de andere voertuigen, of lijkt dat maar zo? De mijmering wordt onderbroken door een groetende Rens de Jong, die het terrein verlaat op een blauw-gele OV-fiets…

“Wat een verfrissende geluiden”

Guus van Dreven
Directeur Autoschade Herstel Groep en bestuurslid FOCWA

Guus van Dreven had een dubbele rol tijdens de ARN relatiedag. Hij nam als bestuurslid van de Stichting Auto & Recycling namens FOCWA deel aan de paneldiscussie, maar pikte als gast ook een graantje mee van het rijke informatie-aanbod.

“Ik krijg vrij veel uitnodigingen voor congressen en seminars, en bezoek ze lang niet allemaal. Maar ik ben blij dat ik deze ARN relatiedag heb meegemaakt. Na afloop van deze dag denk ik: wát een verfrissende geluiden.

De jonge ondernemers, de studenten met hun pitch. En zo’n Thomas Rau. Een veranderaar met een goed onderbouwde visie, heel erg tegen de stroom in. Ik ga z’n boek kopen, dat weet ik wel.

“We doen in onze samenleving wat we denken dat mogelijk is, niet wat echt nódig is”

We doen in onze samenleving wat we denken dat mogelijk is, niet wat echt nódig is. ‘Light as a service’, waarbij je geen lampen afneemt, maar licht, vond ik ook een mooi verhaal. Er kan zo veel ‘as a service’, realiseer ik mij nu.” Een inhoudsvolle en inspirerende dag dus? Van Dreven: “Ik heb een hele terugweg in de auto nodig om het allemaal eens goed te overdenken.”