De boot, vaarwel Pampus

Mijmeringen van een deelnemer

“Daar gaan we dan, de boot op. Een laatste blik op Pampus. Interessant eiland. En wat een boeiende dag. Veel geleerd, verrassende sprekers gehoord. Veel ideeën opgedaan ook. Ideeën waar de branche en de stakeholders mee aan de slag kunnen. Moeten. Batterijen, in auto’s en in nieuwe toepassingen. Nano-materialen, wow, ben benieuwd. Zal elektrisch rijden inderdaad zo hard gaan? Volvo maakt wel stappen…

De laatste procenten

Die boodschappentas aan laatste restmateriaal van de auto laat me niet los. Dat potje met restmateriaal zet ik op de zaak in de kantine. Mooi gespreksonderwerp met de medewerkers: de laatste procenten zijn altijd het moeilijkst en kosten de meeste energie. De film, de tas en het potje zetten iedereen aan het denken, merk ik aan boord.

Wat nu nog niet kan, maken we straks mogelijk

‘Verantwoorde en hoogwaardige recycling van auto’s. Wat nu nog niet kan, maken we straks mogelijk’, zei de film. We moeten dus aan de bak. Samen, in de keten. Met bedrijven buiten de branche, dat vond ik een goede suggestie. Praten, met elkaar meedenken, vooraan staan bij ontwikkelingen. Dat ga ik doen – na vandaag begrijp ik weer hoe belangrijk dat is.

Daar is Muiden. Even lopen naar de auto. Zou er file staan? Trouwens, zou ik over x jaar ook een abonnement op vervoer hebben in plaats van een auto bezitten? Zo’n dag vraagt wel om actie zeg… Maar dat moet ook. Morgen ga ik er echt mee aan de slag.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl