Een kwart eeuw autorecycling: “Nu gaat het pas echt beginnen”

Tijdens de Relatiemiddagen 2021 werd ook stilgestaan bij het 25-jarig bestaan van ARN. Algemeen directeur Ingrid Niessing zei trots te zijn op het bereikte niveau van recycling – van elke afgedankte auto wordt 98,3 procent gerecycled. “Ook ben ik trots op de ketenpartners, maar het echte werk gaat nu pas beginnen.”

Daarmee doelde de ARN-directeur op de vele ontwikkelingen die de komende tien jaar invloed gaan hebben op de recycleketen, zoals de nieuwe samenstelling en elektrificering van auto's. “Ook de digitalisering en de nieuwe stappen in eigenaarschap en car sharing gaan veel betekenen.”

Circulair: gelijk optrekken

Dat zijn ontwikkelingen die kansen bieden, vindt Niessing, maar die ketenpartners onmogelijk op eigen houtje kunnen aangaan. “We hebben de afgelopen 25 jaar vooral in onze eigen hoek gezeten, met demontagebedrijven en met shredderbedrijven. Circulair denken en doen, dat moet samen, in gesprek met andere stakeholders inclusief fabrikanten. Circulair vergt gelijk optrekken met de hele keten en in samenspraak met partijen die buiten de keten opereren.”

 

Tijdens de Relatiemiddag vroegen we u als bezoeker om uw vragen met ons te delen, zoals: Wat verwacht u van ARN? of Waar kan ARN u bij helpen? Al uw vragen worden door ARN geïnventariseerd en te zijner tijd aan u teruggekoppeld.

 

ARN zal ook in de komende 25 jaar als coördinator en facilitator optreden om ketenpartners te informeren en motiveren. “We zullen anders moeten denken, maar er liggen genoeg kansen. Mijn oproep daarbij aan alle stakeholders is: kom met ideeën, geef aan waar we op moeten inzoomen. Ons ARN-team, aangevuld met experts van buiten, gaat met de ideeën aan de slag.”

Ingrid Niessing

Algemeen directeur ARN

"Circulair denken, dat moet samen, in gesprek met andere stakeholders inclusief fabrikanten"