Skip to content
Recyclingbijdrage consument komende vier jaren omlaag tot €35 in 2020
De kosten die de consument betaalt voor recycling bij de aanschaf van een nieuwe auto gaan omlaag. De recyclingbijdrage wordt de komende 4 jaar …

De kosten die de consument betaalt voor recycling bij de aanschaf van een nieuwe auto gaan omlaag. De zogenoemde recyclingbijdrage wordt de komende 4 jaar verlaagd met €2,50 per jaar tot een bedrag van €35 in 2020. Dit is mogelijk omdat de autodemontagebranche zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een volwassen sector. Een autowrak heeft inmiddels een positieve waarde waardoor kosten voor recycling te dragen zijn door het autodemontagebedrijf. ARN heeft daarom samen met het bestuur van Stichting Auto & Recycling (de opdrachtgever van ARN) besloten om met ingang van januari 2017 te stoppen met de het uitbetalen van een demontagevergoeding aan autodemontagebedrijven.

De recyclingbijdrage waaruit de demontagevergoeding wordt betaald, vindt haar oorsprong ruim twintig jaar geleden als middel om een duurzamere keten te realiseren. ARN heeft zich sinds die tijd samen met de keten actief ingezet om de afgedankte auto op een steeds professionelere en duurzamere manier te verwerken. Inmiddels werkt de bij ARN aangesloten demontagebranche volgens wet- en regelgeving op het gebied van duurzame recycling.

Duurzame prestatie van de keten

Alle partijen in de keten realiseren een recyclingprestatie van op dit moment 96%. ARN blijft uiteraard in de toekomst constructief en intensief samenwerken met de demontagebedrijven. De demontagebedrijven blijven als eerste schakel in de autorecyclingketen cruciaal voor de duurzame verwerking van grondstoffen uit afgedankte auto’s.

Deel dit bericht op je kanalen

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden?

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.