03/10/2012

Magazine 95, nummer 4: Meten is Weten

Magazine 95, nummer 4: Meten is Weten

Om duurzaamheid te kunnen meten, moeten we ons eerst wat vragen stellen. Hoe duurzaam is duurzaam bijvoorbeeld? Heeft duurzaamheid betrekking op meer dan alleen een hoeveelheid uitgestoten CO2? En hoe wordt duurzaamheid structureel onderdeel van bedrijfsprocessen? Is er een ‘groenste’ autofabrikant?


In de jongste editie van het magazine 95 gaat ARN op zoek naar het antwoord op deze vragen. Daarbij wordt duidelijk dat streven naar ecologisch rendement wel degelijk ook economisch rendement kan opleveren. Alleen daarom is het al van groot belang om een thema als duurzaamheid ook meetbaar te maken.

Het magazine 95 bespreekt dan ook de Ecotest, waarmee bedrijven inzicht krijgen in de milieuprestaties in hun productieproces. En de ARN-Milieuscan, die drie jaar geleden speciaal voor de autobranche werd ontwikkeld. Een ander mooi initiatief is Erkend Duurzaam, waarmee BOVAG haar aangesloten leden stimuleert om duurzamer te werken. De samenvoeging van beide scans heeft geleid tot het nieuwe programma Erkend Duurzaam Plus en recentelijk Erkend Duurzaam Premium, waarvoor inmiddels meer dan honderd autobedrijven hebben ingeschreven.

Dat sluit perfect aan bij de visie van Marjan Minnesma, die zich als directeur van Urgenda sterk maakt voor een duurzamer Nederland. Haar advies: duurzaamheid is een kwestie van doen.

Bekijk de online versie of download de PDF.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl