08/11/2017

Van afval naar grondstof naar nieuwe toepassing

Van afval naar grondstof naar nieuwe toepassing

De grondstoffen die we nodig hebben voor onze consumptiegoederen zijn niet onbeperkt beschikbaar. Steeds meer mensen en bedrijven benutten de mogelijkheden van hergebruik van materialen. Nieuwe technologieën ondersteunen dit proces met als doel de kringloop te sluiten. Hiermee voorkomen we de uitputting van de plaats waarvan wij als mens volledig afhankelijk zijn: onze aarde.


Duvano is een productiebedrijf uit Oss dat is gespecialiseerd in het vervaardigen van kunststof producten. Door middel van extrusie maakt Duvano palen, planken en balken in verschillende maten, vormen en kleuren. Duvano is voortdurend bezig om kunststof producten te verbeteren en te verduurzamen. Onder meer door het toepassen van zorgvuldig geselecteerde gerecyclede en innovatieve grondstoffen.
Een aansprekend voorbeeld hiervan is de samenwerking met de PST-fabriek, voluit Post-Shredder Technologie, van ARN. Duvano hecht aan duurzame relaties met de partijen met wie ze samenwerkt.

Kantbeschoeiing en damwanden: de mogelijkheden zijn eindeloos Hernieuwde grondstoffen, dat is wat de PST-fabriek in Tiel levert aan Duvano. De fabriek verwerkt het kunststofrestmateriaal van afgedankte auto’s tot nieuwe grondstoffen. Met deze grondstoffen is het mogelijk om onder andere planken, palen en balken voor kantbeschoeiing en damwanden te maken. Een voorbeeld maakt duidelijk wat dit concreet oplevert. Bij toepassing van een kunststof kantbeschoeiing wordt per kilometer 22.000 kg CO2 en de houtkap van 25 bomen vermeden. Deze kunststof kantbeschoeiing gaat naar verwachting 40 jaar mee. Daarna is het materiaal nog zes keer recyclebaar voor gebruik in dezelfde toepassing. Daarbij zijn de materialen kwalitatief van hetzelfde niveau als nieuwe grondstoffen. Een win-win-win-situatie!

Bent u geïnteresseerd in alle informatie over de kantbeschoeiing? Download dan de factsheet


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl