07/02/2012

Training ‘Veilig demonteren elektrische en hybride voertuigen’ officieel van start!

Training ‘Veilig demonteren elektrische en hybride voertuigen’ officieel van start!

Met een training aan ARN-medewerkers op 31 januari is de training ‘Veilig demonteren elektrische en hybride voertuigen’ officieel van start gegaan. Na het volgen van de training kunnen deelnemers veilig de hoog voltage accu van een elektrische of hybride auto demonteren. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met Innovam.


Veranderend aanbod auto’s

Met de opmars van hybride en elektrische auto’s staat de ook demontagebranche aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Het aantal sloopauto’s met een vorm van elektrische aandrijving zal de komende jaren groeien. Gezien de gevaren van de hoog voltage accu’s was deze ontwikkeling voor ARN een belangrijke reden om een gerichte training ontwikkelen. In samenwerking met Innovam, het kennis en opleidingscentrum voor de mobiliteitsbranche, is de training samengesteld en ontwikkeld.

Veilig uitbouwen accu

De training behandelt alle demontageaspecten van hybride en elektrische voertuigen en de mogelijke risico’s die daarbij spelen. Rob van der Linden, trainer bij ARN: “Het is belangrijk dat demontagebedrijven beschikken over basiskennis om verantwoord en veilig te kunnen omgaan met dit soort auto’s. Als een autowrak binnenkomt met beschadigde elektrische bedrading moet de demonteur weten wat hij moet doen, het zijn voertuigen met andere aandrijflijnen en hoge voltages van 120 tot 400 volt. Dit vereist specifieke kennis.”

E-learning belangrijke voorbereiding

De training van 1 dag wordt vooraf gegaan door een e-learning. Hiermee bereidt de cursist zich voor op de training dag en is verplicht om de cursusdag te kunnen volgen. De training dag zelf bestaat uit een theoretisch ochtendgedeelte en een praktijkgedeelte in de middag, waarbij een de accu’s uit een Honda Civic Hybrid en een Toyota Prius worden veiliggesteld en gedemonteerd. De dag wordt afgesloten met een toets.

Veel animo

Vanuit de autodemontagebedrijven is er veel animo voor de cursus. De training zit al volgeboekt tot eind mei. Elk bij ARN aangesloten autodemontagebedrijf mag gratis één persoon naar de training sturen. Als een demontagebedrijf meerdere medewerkers wil opleiden, zijn daar kosten aan verbonden.

Fotobijschrift: Arie de Jong, directeur van ARN volgde de training met succes en kreeg uit handen van Leo Fransen, directeur van Innovam het certificaat uitgereikt.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl