15/10/2014

Studenten krijgen gastcollege bij ARN

Studenten krijgen gastcollege bij ARN

Tijdens een gastcollege in de PST-fabriek in Tiel hebben 4e-jaars studenten van het Nova College eind september uitgebreid kunnen kennismaken met de werkzaamheden van ARN. Naast een rondleiding door de fabriek kregen de studenten van de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s én de opleiding Werkplaatsmanager uitleg over onderwerpen als duurzaamheid en de demontage van elektrische auto’s.


Wat gebeurt er met de materialen van een auto die is gesloopt? Waar moet ik op letten bij de aanschaf van gebruikte onderdelen? Waar moet je op letten om veilig de accu’s van een hybride of elektrische auto te demonteren? En hoe zit het in de werkplaats met een onderwerp als duurzaamheid? Die vragen heeft ARN beantwoord tijdens een gastcollege voor 4e-jaars studenten van het Nova College. “Het is heel zinvol om op deze manier onze kennis te delen met jongeren die klaarstaan om de autobranche in te stromen”, vindt Rob van der Linden, projectleider van ARN. “Wanneer zij straks in de werkplaats of achter de receptie staan, is het zinvol als ze weten welke mogelijkheden er zijn om duurzaamheid bij hun eigen bedrijf te implementeren, en wat er bij ARN wordt gedaan met de laatste resten van autowrakken. Wat mij betreft is dit initiatief ook zeker voor herhaling vatbaar. De komende tijd zullen we deze pilot verder nabespreken, en ook kijken naar mogelijkheden om dit verder over het land uit te rollen.”

Leerzame dag

Ook Thijs de Smet, Docent Autotechniek aan het Nova College, was tevreden over de gastles die de studenten bij ARN hebben gekregen: “Er is een wereld voor ze opengegaan als het aankomt op autorecycling. Heel mooi om te zien dat Nederland hiermee binnen Europa voorop loopt. Ook de uitleg over het demonteren van elektrische en hybride auto’s was erg boeiend. Onze leerlingen weten theoretisch hoe dit allemaal werkt, maar we beschikken nog niet over de leermiddelen om dit ook in de praktijk toe te passen. Dat zou bovendien nogal gevaarlijk zijn. Dit is ook een relatief nieuw aspect binnen het vak, waarvoor er inmiddels ook goede importeurstrainingen bestaan. Binnen het Nova collega hebben we opleidingen voor autotechnici op niveaus 2, 3 en 4. Wat mij betreft is deze gastles interessant voor leerlingen van alle niveaus. Ik kan me dan ook zeker voorstellen dat we hier in de toekomst een vervolg aan geven. Al met al was het een heel leerzame en goed verzorgde dag.”


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl