24/05/2012

Software-update in de PST-fabriek

lifeplus
Software-update in de PST-fabriek

De nieuwe PST-fabriek van ARN, waar shredderafval wordt verwerkt, is inmiddels een jaar geopend. ARN werkt constant aan het optimaliseren van het productieproces, om zo de doelstelling van 95% recycling voor oude auto’s in 2015 te halen. Welke optimalisaties zijn er de afgelopen tijd doorgevoerd?


“We zijn nog steeds druk bezig met het aanpassen van het laatste deel van het productieproces, de vezelopwerking”, vertelt Hans van de Greef, directeur van de PST-fabriek. “Het verdichten van vezels is ingewikkeld en het vraagt veel tijd om dit onderdeel vlekkeloos te laten draaien. Daarom hebben we deze module losgekoppeld van de rest van het productieproces en testen we deze apart verder. Zo kunnen de andere goedwerkende modules hun werk doen, los van de vezelopwerking. Het eindproduct dat ontstaat zonder vezelverdichting zetten we af in de cementindustrie.”

Software-update

De afgelopen weken is er in de fabriek een software-update doorgevoerd. Van de Greef: “Dat ging niet zonder slag of stoot: het zorgde een aantal keer voor storingen binnen het productieproces. Maar nu de laatste bugs eruit zijn gehaald, werkt alles perfect en is ons automatiseringssysteem veel sneller en makkelijker te bedienen.”

Massabalans

“De proefopdracht van shredder Van Dalen, waar ik de vorige keer over vertelde, hebben we inmiddels verwerkt. Hiervan hebben we een complete massabalans gemaakt. Dat betekent dat we tot op de kilogram nauwkeurig hebben vastgesteld wat voor materiaal er in het afval zit. Zo weten we bij een volgende opdracht van Van Dalen beter hoe we onze machines moeten afstellen.”

Life plus


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl