24/02/2015

Scooter gemaakt van plastics op basis van hennep-cellulose

Scooter gemaakt van plastics op basis van hennep-cellulose

Een elektrische scooter gemaakt van hennep? Het klinkt ongeloofwaardig, maar het is een werkend prototype: de innovatieve Be.e. Deze iconische scooter van ondernemer Vaniek Colenbrander is het toonbeeld van duurzaamheid. Door het gebruik van biobased materialen is de scooter lichter dan zijn soortgenoten en beter voor het milieu.


De bijzondere behuizing van de Be.e is ook het Amsterdamse Hashmuseum opgevallen, die de scooter sinds februari tentoonstelt. Inmiddels zijn er al meerdere stuks van de scooter in de voorverkoop verkocht.

Een scooter gemaakt van hennep-cellulose

Hennep heeft een hoog percentage bruikbare cellulose, dezelfde die wordt gevonden in celwanden van planten, die geschikt is voor de productie van plastic. De carrosserie van de Be.e is gemaakt van bio-afbreekbare en lichte componenten die ervoor zorgen dat de scooter milieuvriendelijk geproduceerd kan worden en heel zuinig in gebruik is. Ontwerper Vaniek Colenbrander combineerde zijn achtergrond als Industrieel Designer met zijn ambitie om de huidige productietechnologie te verbeteren en richtte het bedrijf Van.Eko op. Met de bijzondere scooter springt Van.Eko in op de duurzaamheidstrend in persoonlijke vervoersmiddelen. Initiatieven ontwikkelen zich vaak rondom auto’s, maar duurzame scooters zijn er vrijwel niet. Het bedrijf ziet een succesvolle toekomst voor zich: ‘De Be.e is echt een uniek product. We willen met de Be.e een functionele oplossing bieden aan stedelijke forenzen die snel en efficiënt door drukke stadscentra moeten reizen. Met een scooter heb je minder last van files en is met name parkeren veel makkelijker en gratis. Daarbij is het iconische design een echte eye-catcher. Bij ons staat kwaliteit, ontwerp en duurzaamheid voorop’, aldus Colenbrander.

Lees verder >>


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl