20/01/2010

Samenwerking Care Schadeservice en ARN Recycling Services

Samenwerking Care Schadeservice en ARN Recycling Services

De ARN-milieuscan van ARN Recycling Services brengt helder in beeld waar binnen Care duurzame verbeteringen te realiseren zijn. Verbeteringen kunnen onder andere worden bereikt door slimmer met afval, energie en water om te gaan.


De ARN-milieuscan is ontwikkeld door ARN Recycling Services omdat veel ondernemers niet goed weten wat ze zelf kunnen doen om de milieudruk te verminderen. Care heeft als bedrijf al heel veel ondernomen om duurzaam te werken. Zo worden bijvoorbeeld plastic, papier en schadelijke stoffen gerecycled. In de vestiging in Tilburg wordt gebruik gemaakt van stadsverwarming, wat minder energie kost en verder hergebruikt deze vestiging regenwater in plaats van telkens ‘schoon’ water te gebruiken.

De Care vestigingen in Emmeloord en Rotterdam Alexander ondergingen als eersten de ARN-milieuscan. “Beide vestigingen scoorden al hoog op het gebied van milieu,” zegt ir. Annemieke van Burik, Algemeen manager ARN Recycling Services. “Toch kunnen beide vestigingen heel eenvoudig verbeteringen doorvoeren. Bijvoorbeeld door over te stappen op groene energie en door een nog betere scheiding van het afval. Op die manier vermindert de CO2 uitstoot van het bedrijf aanzienlijk en worden kosten verlaagd.”

Als een bedrijf voldoende scoort op alle punten van de ARN-Milieuscan wordt er een certificaat uitgereikt. Elke twee jaar controleert ARN of bedrijven met een certificaat nog steeds aan de eisen van de scan voldoen.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl