02/12/2013

Rotterdam krijgt sloopregeling van 8 miljoen

Rotterdam krijgt sloopregeling van 8 miljoen

Afgelopen week maakte het stadsbestuur haar plannen bekend voor het aanpakken van de luchtkwaliteit in Rotterdam. Eén van de belangrijkste voorstellen is het instellen van een sloopregeling met een budget van 8 miljoen euro. Een initiatief van CDA-raadslid Nelleke Weltevrede; voor de zomer diende zij hiertoe een voorstel in.


“De CDA-fractie is erg tevreden dat het college ons voorstel voor een sloopregeling heeft overgenomen. Wij geloven in het stimuleren van goed gedrag. Daarom komt er nu in Rotterdam een sloopregeling om duizenden vervuilende auto’s van de straat te halen,” aldus Weltevrede. “In Den Haag is de sloopregeling recent verlengd omdat het zo’n succes is. Dat effect verwachten wij in Rotterdam ook.”

CDA steunt voorstellen schonere lucht

Op een aantal plekken in de binnenstad is de luchtkwaliteit erg slecht en daarmee een groot risico voor de gezondheid. Weltevrede: “Het CDA steunt de voorstellen voor een schonere lucht. Het is goed dat we de Rotterdammers stimuleren bij te dragen aan betere luchtkwaliteit, voor we verboden voor vieze auto’s gaan instellen.”

De CDA-fractie wil waken voor de gezondheid van Rotterdammers, in het bijzonder de kinderen in de stad. Maatregelen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit zijn daarom noodzakelijk.Naast de sloopregeling neemt het stadsbestuur ook nog andere maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo wordt er een verbod voor vrachtverkeer ingesteld het meest luchtvervuilde punt van de stad, de ’s Gravendijkwal. Daarnaast krijgen eigenaren van een vervuilende auto geen nieuwe parkeervergunning meer.

Bron: www.cda.nl


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl