26/03/2014

Recycling fabriek in Tiel behaalt ISO 14001-certificering

lifeplus
Recycling fabriek in Tiel behaalt ISO 14001-certificering

Na een uitgebreide audit door Lloyd’s Register heeft de Post Shredder Technology-fabriek van ARN Recycling in Tiel vorige maand de ISO 14001-certificering behaald. Deze wereldwijd geldende norm voor milieubeleid laat zien dat ARN Recycling een goed, gedegen en proactief milieubeleid voert.


Met ingang van 19 februari is de PST-fabriek in Tiel in het bezit van de internationaal erkende ISO 14001-certificering. Hiermee komt een einde aan een traject dat begin vorig jaar serieus van start ging. “We hebben het proces voor certificering relatief snel doorlopen. Dat is deels te danken aan het feit dat we ons managementsysteem en dus ook de borging van de voorschriften uit de milieuvergunningen, bij de opening van de fabriek breed en met kennis van zaken hebben opgezet. Daarmee voldeden we reeds aan de meeste eisen die voor ISO 14001 gelden, al hebben we natuurlijk nog wel de nodige stappen moeten zetten”, vertelt Marcel van der Veer, manager Kwaliteit en Milieu bij ARN Recycling. “Daarnaast is goed beleid en draagvlak binnen de gehele organisatie onmisbaar om dit traject snel te kunnen afronden. Iedereen, van management tot de medewerkers op de vloer, was zich bewust van het ingezette milieubeleid en het belang van deze certificering.”

Certificering geeft vertrouwen

Voor Marcel van der Veer straalt de certificering volgens de ISO 14001-norm vooral vertrouwen uit: “ARN heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om milieubeleid en het voldoen aan wet- en regelgeving ten aanzien van milieu. Voor onszelf en alle interne en externe stake holders geeft de certificering dan ook het vertrouwen dat we onze processen in dat opzicht op orde hebben. En omdat er elke zeven maanden een externe audit plaatsvindt, houden we onze processen ook op orde. In de nieuwe ISO 14001-norm die in 2015 uitkomt speelt bijvoorbeeld ook de ketenbeheersing een belangrijke rol. Voor ARN Recycling betekent dat bijvoorbeeld dat we het milieubeleid van onze ketenpartners in kaart moeten brengen. Ook daar moeten we erop kunnen vertrouwen dat zij een gedegen en verantwoord milieubeleid voeren, een eventuele ISO 14001-certificering is dan al een goede indicatie. ARN Recycling is op dit gebied al klaar voor de nieuwe norm”.

 Over ISO 14001

ISO 14001 is een wereldwijd erkende norm voor het opzetten en certificeren van milieumanagementsystemen. De belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn:

  • Goed beleid met actuele doelstellingen en programma’s
  • Voldoen aan wet- en regelgeving
  • Beheersing van milieurisico’s
  • Streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van de organisatie.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl