15/01/2014

Recycle-capaciteit gegroeid naar 38.000 ton

lifeplus
Recycle-capaciteit gegroeid naar 38.000 ton

In de loop van 2013 is de capaciteit van de PST-fabriek in Tiel flink gestegen. Directeur Hans van de Greef: “We hebben nu voldoende capaciteit om al het automotive shredderafval van alle Nederlandse autowrakken te verwerken.”


Voldoen aan verplichting

Van de Greef kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. Door het onderhoud beter te structureren en de operators die de lijn bedienen aan een leerproces te onderwerpen, heeft de PST-fabriek haar capaciteit in 2013 flink kunnen opschroeven. Van de Greef: “We zitten nu op 38.000 ton. Met deze capaciteit kan ARN voldoen aan haar verplichting om 95% van alle autowrakken te recyclen.”

Zoektocht investeerders Crusca-fabriek voortgezet

De zoektocht naar investeerders om een aparte fabriek te kunnen openen voor de productie van Crusca-platen, is begin dit jaar officieel gestart. “We hebben we een bidbook met onze businesscase opgesteld, waarmee PNO Consultants ondernemers gericht gaat benaderen”, aldus van de Greef. “We hopen zo een ondernemer te vinden die het als een uitdaging ziet om samen met investeerders de Crusca-fabriek neer te zetten.”

Over de Crusca-fabriek

De PST-fabriek perfectioneerde de productiemethode voor het maken van Crusca-platen en wil het materiaal nu op grote schaal gaan produceren. De productie van de platen richt zich in eerste instantie op de markt van slootkantbeschoeiing: het materiaal dat er in sloten en vijvers voor zorgt dat de kanten niet instorten. Nu worden hiervoor meestal planken van hardhout gebruikt; Crusca-platen zijn een veel duurzamer alternatief en niet duurder. Bovendien kun je ze opnieuw recyclen. Van de Greef: “We denken vooral in deze markt kilometers aan materiaal weg te kunnen zetten. Ook hopen we dat de platen in de toekomst gebruikt worden voor geluidsschermen.”

Life plus


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl