19/12/2012

PST-fabriek zet teams efficiënt in voor optimale productie

lifeplus
PST-fabriek zet teams efficiënt in voor optimale productie

Na optimalisatie van de vezelopwerking en kunststofscheiding kan de PST-fabriek zich volop richten op het vergroten van de productie en afzetmarkt. Hiervoor zet de fabriek nu meer teams in, met daarin minder mensen. Dit zorgt voor een hogere productie tegen lagere productiekosten.


Vorige week is een tweede groep operators in de PST-fabriek van start gegaan, na een grondige opleiding van drie maanden. “Met twee teams zal de capaciteit verdubbelen”, vertelt Hans van de Greef, directeur van de fabriek. “We willen dit nog verder opvoeren. Daarom zijn we nu al begonnen met het opleiden van een derde groep .”

Geautomatiseerde afvoertransporten

Het aantal teams neemt dus toe, maar de grootte van elk team neemt af. “We hebben onlangs een aantal aanpassingen gedaan aan het systeem om afvoertransporten te automatiseren. Het eindproduct werd voorheen met bakjes en heftrucks naar de opslag gebracht. Dat gebeurt nu automatisch. Hierdoor kunnen we ons werk met minder mensen doen, wat geld bespaart. Onze teams bestaan nu uit zes in plaats van acht man.”

Life plus


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl