19/01/2015

Nieuwe technologie recycleert plastic zonder water

Nieuwe technologie recycleert plastic zonder water

Dat nieuwe, vooruitstrevende technologieën een belangrijke schakel kunnen zijn in het duurzamer maken van ons milieu, bewijst het Mexicaanse bedrijf Ak Inovex. Door middel van een nieuwe, revolutionaire technologie kunnen zij nu plastic recyclen zonder water te gebruiken. Daarnaast kost de nieuwe recycleermethode 50% minder energie.


Reduce, reuse, recycle

Niets voor niets komt recycling in de ‘afvalhiërarchie’ pas op de derde plek; probeer eerst je afval te verminderen, als dat niet lukt het te hergebruiken en denk daarna pas aan recycling, aldus de bekende 5 regels om afval te verminderen. Reducing en re-using is beter vele malen beter voor het milieu omdat bij recyclen nog altijd veel water en energie verbruikt wordt.

Nieuwe methode Ak Inovex

Het Mexicaanse bedrijf Ak Inovex brengt daar echter verandering in. Tot op heden moest plastic uitgebreid worden gewassen en weer daarna tot 180 graden Celsius verhit worden om ervoor te zorgen dat alle watermoleculen verdwenen waren en het plastic weer de juiste vorm kon krijgen. Doordat de nieuwe techniek geen water gebruikt, hoeft het plastic ook niet meer zo extreem verhit te worden. Het creëert dus een win-win situatie; er wordt én geen water meer verspild én de helft minder energie verbruikt. Een ander groot voordeel van de uitvinding is dat het kan worden toegepast op vrijwel alle verschillende typen plastic.

Bron: Phys


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl