15/12/2016

Nieuw middel voor veilig vervoer van batterijen met veiligheidsrisico

Nieuw middel voor veilig vervoer van batterijen met veiligheidsrisico

Steeds meer mensen rijden elektrisch; het bedrijfsleven en de overheid werken samen aan een versnelde toename van het elektrisch vervoer. En dat lukt. Op dit moment rijden er in Nederland ruim 100.000 elektrische auto’s.


Veilig vervoer van instabiele batterijen

Batterijen uit elektrische auto’s zullen op den duur gedemonteerd moeten worden. Uit veiligheidsoverwegingen moet het transport van de batterij zorgvuldig plaatsvinden. Voor de meeste batterijen is dit geen enkel probleem. Er zijn echter ook instabiele batterijen die zijn geclassificeerd als gevaarlijk. Dit zijn batterijen die een aantal extra vervoersrisico’s met zich meebrengen, vanwege een ongeval of door andere oorzaken. ARN, de recyclingexpert in de mobiliteitsbranche, heeft voor dit vervoer drie unieke containers laten ontwikkelen.

De drie boxen zijn van roestvast staal en bestaan uit een buitenbekisting- en vloeistofdichte binnenverpakking. De kevlar overspanning neutraliseert eventuele explosies, terwijl een intern blussysteem bij ontbranding zuurstof opneemt en de temperatuur tot normaal niveau terug brengt. Hiermee heeft ARN een goede oplossing voor het vervoer van instabiele batterijen.

Verantwoorde inzameling

ARN zorgt als recyclingexpert samen met ruim 300 ketenpartners voor een milieuverantwoorde inzameling en verwerking van afgedankte auto’s. Vanuit producentenverantwoordelijkheid zijn autofabrikanten en –importeurs verplicht batterijen na gebruik terug te nemen. In samenwerking met Stibat (Stichting Batterijen), transporteurs en recyclers zorgt ARN voor inzameling, logistiek, en verwerking van afgedankte batterijen.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl