18/08/2011

Module D: de productie van ‘schoon zand’

lifeplus
Module D: de productie van ‘schoon zand’

Module D uit de PST-lijn heeft zijn eerste materiaal kunnen verwerken. Module D zorgt dat de minerale fractie ook werkelijk zo veel mogelijk uit zand (mineraal materiaal) bestaat. Een indicatie van de aanwezige hoeveelheid niet-mineraal materiaal wordt gegeven door de hoeveelheid koolstof. Deze hoeveelheid moet daarom in het eindproduct van de module (en dus van de fabriek) minder zijn dan acht procent. Het schone eindproduct is geschikt voor enkele specifieke toepassingen, bijvoorbeeld het opvullen van lege zoutmijnen. Uiteindelijk wordt zo een deel van het automateriaal hergebruikt.


Procesverloop

Slechts een gedeelte van het materiaal dat module D ingaat, bestaat uit zand. Het andere deel bestaat bijvoorbeeld uit kunststoffen en vezels die in module A nog niet afgescheiden konden worden In module D worden deze alsnog afgescheiden omdat dit in de specifieke materiaalstroom daar wel mogelijk is. Ook wordt de minerale fractie in deze module ontdaan van magnetisch materiaal. Deze stroom heeft namelijk een zeer hoog gehalte aan ijzeroxide, en dat is slecht voor de kwaliteit van de minerale fractie.

Materialen worden het beste van elkaar gescheiden als de korrels in de te scheiden stroom niet teveel in grootte verschillen. Scheidingsefficiency: hoe kleiner de onderlinge fysieke verschillen tussen de materialen, hoe beter de scheidingsprocessen verlopen Om deze reden wordt het binnenkomende minerale materiaal eerst in drie verschillende grootteklassen gescheiden voordat de verschillende materialen van elkaar gescheiden worden. De ingaande stroom, 0 tot 8 mm groot, wordt gescheiden op een zeefinstallatie met twee zeven (zeefdekken) boven elkaar. Het bovenste dek zeeft af op 4 mm, het onderdek op 1 mm. Hierdoor ontstaan er drie materiaalfracties: 0 tot 1 mm, 1 tot 4 mm en 4 tot 8 mm.

Omdat fijnkorrelig materiaal een groot oppervlak heeft bevat het materiaal in module D het grootste deel van het vocht van al het ingangsmateriaal. Wordt dit vochtgehalte te hoog dan kan de effectiviteit van de scheiding dalen. Om de minerale fractie ook dan goed te kunnen verwerken wordt het geclassificeerd, met een dubbeldeks ‘flipflopzeef’ in plaats van een zeef met een vast zeefdek. Een flip-flop-zeef ‘klopt’ het materiaal namelijk los en kan materiaal dat plakt beter hanteren dan een zeef met een vast dek dat kan..

De fracties 4 tot 8 mm en 1 tot 4 mm

Deze fracties ondergaan dezelfde bewerkingen in een reeks paralelle machines. Het materiaal wordt eerst over een magneetband geleid. Vervolgens gaat het materiaal door een zigzag windshifter; de lichte delen, vezels, worden afgezogen en naar module C gebracht. De zware delen (zand, glas, koper en kunststoffen) vallen omlaag naar een scheidingstafel. Hier worden steentjes, glas en koper gescheiden en in een bak opgevangen. Afhankelijk van de hoeveelheid koper die deze stroom bevat gaat deze stroom naar een klant die de metalen verder gaat afscheiden of naar een klant die de stroom als een bouwmateriaal ziet. De kunststoffen gaan naar module B.

De fractie 0 to 1 mm

In feite is dit de zandfractie. Het materiaal wordt over een magneetband geleid die het magnetisch materiaal scheidt. Dit kunnen zanddeeltjes zijn die magnetisch zijn geworden vanwege het staalstof dat ze bevatten, maar ook deeltjes ijzeroxide. Vervolgens wordt het materiaal door een zigzag windshifter geleid. Hier vindt een laatste, zeer fijne scheiding plaats., Stof wordt uit de stroom materiaal geblazen, wat ervoor zorgt dat het zand minder organisch materiaal bevat en beter geschikt is als bouwstof.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl