26/02/2013

Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) gaat samen met ARN

Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) gaat samen met ARN

De activiteiten van IvDM zijn overgedragen door de Innovam Groep aan ARN (voorheen Auto Recycling Nederland). Het samengaan van deze twee organisaties is een logische stap in de bundeling van kennis voor verduurzaming van de mobiliteitsbranche.


ARN en IvDM werken al intensief samen voor Erkend Duurzaam; het duurzaamheidsproduct ontwikkeld en uitgevoerd in opdracht van BOVAG. Beide organisaties richten zich al een aantal jaren op duurzaamheidsactiviteiten binnen de mobiliteitsbranche. IvDM richt zich daarbij meer op het rijdende deel; ARN heeft haar focus liggen op recycling en grondstoffenbehoud. Arie de Jong, algemeen directeur ARN: “De bundeling van deze kennis leidt tot een organisatie die breed inzetbaar is voor duurzaamheidsvraagstukken.”

Stichting IvDM blijft bestaan

IvDM is een stichting die zal blijven bestaan, het bestuur van de stichting zal worden versterkt met andere branche partijen. De uitvoering van de activiteiten zal geïntegreerd worden in de ARN organisatie. Voor deze constructie is gekozen omdat IvDM inmiddels goede bekendheid geniet bij diverse stakeholders. Ook in de toekomst zal het IvDM zich, vanuit het onafhankelijk kennisplatform, als aanjager blijven inzetten voor projecten in het kader van de verduurzaming van onze mobiliteit. Zo blijft het welbekende Het Nieuwe Rijden programma, met als doelstelling 1 MegaTon CO2 besparing, binnen het portfolio van IvDM.

ARN verbreedt expertise duurzaamheid

ARN heeft haar activiteiten de afgelopen jaren fors uitgebreid, waarmee haar expertise op het gebied van duurzaamheid is verbreed. ARN en IvDM hebben beiden een neutrale rol in de markt en worden aangestuurd door een bestuur dat een brede vertegenwoordiging uit de mobiliteitsbranche kent.


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl