12/06/2015

Green Deal ondertekent voor verbetering afvalbeheer Caribisch Nederland

Op 11 juni hebben staatssecretaris Mansveld van Milieu, minister Kamp van Economische Zaken, de gezaghebber van Saba, Afvalsturing Friesland nv (OMRIN) en de leden van Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (ARN, RecyBEM, Stichting Batterijen, Stichting Vlakglas Recycling Nederland en Wecycle) de Green Deal Verbetering Afvalbeheer Caribisch Nederland ondertekend.


Op 11 juni hebben staatssecretaris Mansveld van Milieu, minister Kamp van Economische Zaken, de gezaghebber van Saba, Afvalsturing Friesland nv (OMRIN) en de leden van Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (ARN, RecyBEM, Stichting Batterijen, Stichting Vlakglas Recycling Nederland en Wecycle) de Green Deal Verbetering Afvalbeheer Caribisch Nederland ondertekend. Dit vond plaats in het kader van de Caribisch Nederland week die één keer per jaar wordt georganiseerd om bij te dragen aan een goede relatie en samenwerking tussen de rijksoverheid en de eilandbesturen op bestuurlijk en ambtelijk niveau.

Nederland. 11 juni 2015. Den Haag. Ondertekening Green Deal Verbetering Afvalbeheer Caribisch Nederland. Foto: Inge van Mill

Nederland. 11 juni 2015. Den Haag. Ondertekening Green Deal Verbetering Afvalbeheer Caribisch Nederland. Foto: Inge van Mill

De Green Deal geeft invulling aan de circulaire economie en draagt bij aan de ondersteuning die in 2013 door het ministerie van Infrastructuur en Milieu aan de BES-eilanden is geboden om het afvalbeheer te verbeteren. Verbetering van het afvalbeheer draagt bij aan een verbeterde volksgezondheid, het milieu en aan lokale economische groei.

Genoemde partijen werken in de Green Deal samen aan het in kaart brengen van de hoeveelheid afval op de BES-eilanden, welke kwaliteit het afval heeft en wat de herkomst ervan is. Ook wordt bekeken of er mogelijkheden zijn voor het scheiden en/of nascheiden van de afvalstromen. Tevens leidt de Green Deal tot het creëren van een kennisplatform. Hierdoor leren de Eilandbesturen de organisaties die werkzaam zijn in de afvalbranche kennen en weten ze deze te vinden wanneer er vragen over het afvalbeheer zijn. De kennis van de Eilandbesturen op het gebied van afval, afvalscheiding en afvalrecycling wordt hiermee vergroot.


 Gerelateerde artikelen

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl