14/04/2016

Girlsday 2016

Girlsday 2016

ARN heeft een bijdrage geleverd aan Girlsday 2016, een initiatief om meisjes te laten kennismaken met bètawetenschappelijke en technologische bedrijven. Als onderdeel van dit project kregen studentes van het RSG Lingecollege in Tiel een rondleiding door de PST-fabriek


Goed initiatief

Nederlandse meisjes kiezen minder vaak dan jongens een opleiding of beroep in bèta, techniek of ICT. En dat terwijl zij voor zulke vakken over het algemeen even goed scoren als jongens. Tijdens Girlsday maken meiden op jonge leeftijd daarom kennis met deze sectoren. Een goed initiatief, vindt Hans van de Greef, directeur PST-fabriek. “Vrouwen zijn net zo geschikt voor onze sector als mannen. Het is zonde als de vijver van potentieel goede werknemers de helft kleiner wordt omdat meisjes niet zouden kennismaken met ons werkveld. Initiatieven zoals Girlsday zijn kansen die we moeten aangrijpen. Volgend jaar doen we wat mij betreft weer mee.”

Rondleiding

Sjaak Janssen en Gerard van Buuren gaven de meisjes van het RSG Lingecollege een rondleiding door de fabriek in Tiel. Naast een tour langs de grote machines, bezochten de meiden de controlekamer en zelfs het laboratorium, een gedeelte waar doorgaans geen bezoekers komen. Een leerling vertelt enthousiast over de rondleiding: “Ik dacht altijd dat auto’s worden gesloopt en dat het dan klaar is. Maar nu ik hier de vermaalde reststoffen zie die van een auto overblijven, weet ik dat er veel meer achter zit.”

Techniek is creatief

“Techniek is eigenlijk heel creatief”, zegt een leerling. “Hoe creatiever je bent, hoe meer nieuwe dingen je met techniek kunt ontdekken en bouwen. Ik wil zelf iets met therapie doen, dat weet ik al. Maar ik vind het wel heel goed dat ik nu nieuwe dingen zie, die ik ook zou kunnen doen. Zonder deze dag had ik dat allemaal niet geleerd.”

 

3aea8d12-8b4b-49b5-bcbc-b1e78cbb5b53 (1)

 


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl