23/11/2011

Erkend Duurzaam Plus voor PON-dealerorganisatie

Erkend Duurzaam Plus voor PON-dealerorganisatie

Binnenkort wordt een start gemaakt met het certificeringtraject van Erkend Duurzaam Plus bij de Nederlandse Volkswagen-, Volkswagen Bedrijfswagens- en Audi-dealerorganisatie. Dit is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen importeur Pon’s Automobielhandel, de Dealercouncil en BOVAG Autodealers.


Naast de ARN-Milieuscan van ARN Recycling Services en de scan voor het Erkend Duurzaam-certificaat van BOVAG Autodealers werd eerder dit jaar de geïntegreerde scan Erkend Duurzaam Plus geïntroduceerd. De Erkend Duurzaam Plus scan combineert alle aspecten van duurzaam ondernemen. Leden van BOVAG die het Erkend Duurzaam Plus-certificaat willen verkrijgen, dienen hun bedrijfsprocessen duurzaam te hebben ingericht conform de eisen van Erkend Duurzaam van BOVAG Autodealers. Daarnaast moeten ze een milieuverantwoord afval- en energiebeleid hanteren conform de eisen van de ARN-Milieuscan. De audits voor het behalen van het ‘Plus’-certificaat worden volledig verzorgd door de specialisten van ARN.

Efficiënte werkwijze

De Dealercouncil is nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen voor de certificeringronde. Samen met BOVAG Autodealers is er nauwkeurig gekeken naar de impact van de beoordelingsronde bij de individuele dealers. Dubbele audits worden voorkomen door een efficiënte werkwijze. Een voorbeeld is dat controles op de naleving van het centrale duurzame beleid bij concerns met meer dan vijf vestigingen steekproefsgewijs worden uitgevoerd, in plaats van audits per vestiging. De werkzaamheden op de vestigingen kunnen daardoor beperkt blijven tot de energie- en afvalscan.

Eigen standaard

Het is voor het eerst dat Erkend Duurzaam Plus bij een complete dealerorganisatie wordt uitgerold. Hans Bresser, manager BOVAG Autodealers in de BOVAGkrant: “De keuze van Pon’s Automobielhandel voor Erkend Duurzaam Plus betekent veel voor ons. Het bevestigt dat de dealerbranche zelf heel goed in staat blijkt om een eigen standaard te ontwikkelen. Dat bleek eerder al toen de overheid besloot om Erkend Duurzaam op te nemen in het inkoopbeleid en de opname in de VAMIL-subsidieregeling. Dat een importeur er nu mee aan de slag gaat, vergroot het draagvlak en de acceptatie nog verder.”


Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

ARN

Postadres
Postbus 190
3620 AD Breukelen

Telefoon/Fax
T +31 (0)346 – 728 220
F +31 (0)346 – 728 221
E – info@arn.nl

Bezoekadres
De Corridor 5
3621 ZA Breukelen

ARN Recycling

Post- en bezoekadres
Biezenwei 3
4004 MB Tiel

T – (0344) 636850
E – info@arn.nl